Hlavní obsah

Petržela ještě na Spartu moc nemyslí

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

V pátek se upsal na nadcházející tři sezóny Spartě, ale tvrdí, že o novém angažmá zatím ještě nepřemýšlí. Dvaadvacetiletý fotbalový záložník Milan Petržela chce nejprve pomoci Slovácku k definitivní záchraně v nejvyšší soutěži. "Někdejší Synot mi dal kdysi jako téměř neznámému mladíkovi šanci v první lize. Mám tudíž klubu z Uherského Hradiště co vracet," tvrdí.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Petržela ze Slovácka stíhá sparťana Michala Kadlece.

Článek

"Prožil jsem zde krásné tři roky. Chci proto ještě naplno odehrát za Slovácko zbývající dva jarní zápasy v Plzni a s Jabloncem. Domácím vítězstvím nad Příbramí jsme se sice hodně záchraně přiblížili, avšak vzhledem k výhrám Jihlavy a Brna ji ještě jistou nemáme. Až to bude zcela definitivní, v klidu budu moci odejít do Prahy," dodal Petržela, který má zkušenosti i z reprezentační jednadvacítky.

Reakcí fanoušků Slovácka na zveřejněný přestup se neobával. "V Hradišti jsou skvělí příznivci. Pokud vím, ještě k žádnému z kluků, který odtud odcházel, se nechovali jakkoli nevraživě. I mě pochopili," těšilo Petrželu, jemuž dvanáct minut před koncem střetnutí s Příbramí, kdy ho střídal Malcharek, připravili diváci obrovské ovace.

Přestup na Letnou bere jako další výrazný posun ve fotbalové kariéře výš. "Jsem rád, že si mě Sparta vybrala. Považuji to za čest. Přestože se jí v této sezóně nedařilo tolik jako v nedávné minulosti, stále ji pokládám za nejvýznamnější český klub. Příští rok bude určitě zase bojovat o titul. Z hlavního města je navíc blíž do zahraničí i do reprezentace. A samozřejmě si výrazně polepším také finančně," netají.

Petržela přiznal, že dosud sparťanům nijak zvlášť nefandil. "Teď ale samozřejmě sleduju, zda se jim podaří vybojovat si start v některém z evropských pohárů," připustil.

Nejspíš skončí na hostování

Prozatím však není zdaleka jisté, zda bude od nové sezóny sparťanský dres skutečně oblékat. "Volal mi trenér Griga a bavili jsme se o možnosti, že bych ještě půl roku hostoval v některém jiném ligovém mužstvu. Na mém postu pravého záložníka má teď totiž ve Spartě jisté místo Karol Kisel. Podle sparťanského kouče je to lepší varianta, než kdybych hrál jen druhou ligu za sparťanské béčko. Ale na všem se prý domluvíme až po mém definitivním přechodu do Prahy," vylíčil Petržela, podle něhož připadá v úvahu i návrat na hostování do Slovácka.

Absolvovat letní přípravu se Spartou ho ovšem láká. "Kisel je určitě výborný fotbalista, vždyť je povoláván do slovenské reprezentace. Má i víc zkušeností než já. O místo v základu bych se ale porval ze všech sil," dodal odhodlaně.

Reklama