Hlavní obsah

Taktika 'malého' Dallasu fungovala jen chvíli

DALLAS

Bez své hvězdy Dirka Nowitzkého jsou basketbalisté Dallasu poloviční. I proto se museli ve čtvrtém utkání finále Západní konference sklonit před San Antoniem - prohráli doma 95:102. Duncanově partě tak v 'texaském' finále chybí za stavu 3:1 jediné vítězství k postupu do finále NBA. Tam už čekají vítězové z Východu, hráči New Jersey.

Článek

O noční výhru Spurs se postarali zejména Tony Parker a Manu Ginobili. Po slabším startu se k nim přidal i Tim Duncan. Parker nastřádal pětadvacet bodů, Ginobili o čtyři méně. Duncan přidal k osmi bodům po poločase dalších třináct, důležitou roli však hrál zejména pod vlastním košem. Připsal si hned šestnáct defenzivních doskoků (zbytek týmu jich měl devatenáct!), pod košem soupeře doskočil čtyři míče.

Dallas bojoval, ovšem neúčast Nowitzkého byla hodně znát. Německý basketbalista nemohl nastoupit kvůli zraněným vazům v koleni. "Přesto jsme měli šanci a nebyli jsme daleko od úspěchu," litoval kouč Mavericks Don Nelson.

Západní konference NBA - finále
Dallas vs San Antonio 95:102 (stav série 1:3)

Spurs spěchají do finále

Jenže problém Dallasu se nejmenoval jen Nowitzki. Nelsonovi chyběli také další dva centři, proto musel poslat na palubovku menší sestavu. Dallas zkoušel zaskočit San Antonio podobným stylem, jakým se to dvakrát povedlo Phoenixu v prvním kole play-off. Tedy drzými průniky do obrany, trojkovými pokusy a izolací Duncana.

To ale fungovalo jen chvíli, rozhodně ne plných osmačtyřicet minut. Navíc taktika soustředit se na Duncana zlomila Mavericks vaz. Dokonale jej totiž zastoupilo duo nováčků Parker-Ginobili. "Když mi tam spadlo prvních pár pokusů, má sebedůvěra vzrostla. Pak se mi hrálo skvěle, bez známek nervozity," radoval se Ginobili.

"Musíme spěchat do finále. New Jersey už tam je a může odpočívat. To je to, co potřebujeme i my. Klid na přípravu," podotkl Parker. Příležitost zakončit sérii budou mít Spurs již v úterý, finále NBA pak začíná 4. června.

Reklama