Hlavní obsah

Je to stupidní fraška, říkal na disciplinárce Řepka

Tomáš FlieglSport.cz

Disciplinární komise ČMFS ve čtvrtek potrestala obránce pražské Sparty Tomáše Řepku za údajný urážlivý výrok na adresu jihlavského trenéra Karla Večeři během dohrávky 19. kola první ligy. Stoper Sparty dostal pokutu 50 000 korun, tresty dostali i rozhodčí a delegáti zápasu. Ještě ve čtvrtek se bude disciplinární komise zabývat opuštěním hřiště pražskou Slavií proti Liberci v zápase 27. kola.

Foto: Právo

Tomáš Řepka

Článek

Trest jako Tomáš Řepka dostal i hlaví rozhodčí zápasu Pavel Královec za to, že nic neuvedl do zápisu z utkání, polovinu - 25 tisíc pak zaplatí asistent Ivo Chytil a delegáti Vlastislav Pánek František Školoud za neuvedení údajů do zápisu z utkání a závažné porušení pravidel. Všichni se mohou odvolat k odvolací a revizní komisi.

Tomáš Řepka před členy disciplinární komise veškerá obvinění odmítl. "Nic takového jsem neřekl. To tady můžeme sedět klidně do rána," řekl sparťanský obránce. Vedle sedící Karel Večeřa na dotaz předsedy DK Alexandra Károlyiho, co mu Řepka řekl, odvětil. "On ta slova neříkal přímo mně. Slova tak už ho vyhoď, kreténa formuloval směrem k rozhodčímu." Výpověď jihlavského kouče podpořili svými výpovědmi i novináři Václav Procházka (Právo) a Filip Saiver (MF DNES). Ti z tribuny jihlavského stadiónu Řepkův výkřik slyšeli.

Jihlavský trenér má spoustu zkušeností s českým fotbalem, události po skončení zápasu dále neřešil. "Pro mě to skončilo už na hřišti. Člověka to samozřejmě mrzí, dělám fotbal hodně roků. Po utkání přišel Tomáš, nevím jestli se chtěl omluvit. Ale jako omluva to nemůže být, protože si nebyl vědomý, že by něco provedl. Zeptal se mě, jestli něco řekl, podali jsme se ruce a šel pryč," popsal události po závěrečném hvizdu.

Omluva z donucení

Po výpovědi jihlavského trenéra se předseda disciplinárky Károlyi Tomáš Řepky zeptal, zda si tedy přítomní novináři a Karel Večeřa vše vymysleli. "Asi jo. Nevím, proč jsem tady na disciplinárce," odvětil obránce letenského celku. Řepka po zápase na pokyn tiskového mluvčího Sparty Lukáš Přibyla za Večeřou došel. "Byl jsem k tomu donucen Spartou. Bylo mi řečeno, abych se omluvil, tak jsem se omluvil," řekl upřímně Řepka.

Hráč Sparty se zamyslel i nad důvody, proč je jeho údajný výrok tak mediálně propírán. "Je tady spousta lidí, kteří mě chtějí zlikvidovat. Novináři si vymysleli spoustu věcí. Jsem tady tři měsíce a napsalo se tolik věcí. I proto s nima už nekomunikuju. Přijde mi to všechno stupidní, je to fraška," rozčiloval se Řepka.

Rozhodčí s asistenty nic neslyšeli

Na zasedání byli přítomní i rozhodčí Pavel Královec, asistent Ivo Chytil, čtvrtý sudí Jiří Adam, delegáti Vlastislav Pánek a František Školoud. Ti ale ze svých pozic podle svých slov nic neslyšeli. "Na stanovišti čtvrtého rozhodčího nic slyšet nebylo," řekl Adam, jehož výpověď potvrdil i delegáti. "Taky jsme nic nezaznamenali," tvrdili shodně.

Složitá situace pro rozhodování. Každá strana má svůj názor, neexistuje záznam, který by jedno tvrzení potvrdil. "Aspoň je vidět, jak je těžké v českém fotbale odhalit pravdu," řekl novinářům Alexander Károlyi.

Řepka a Královec dostali nejvyšší pokutu

Ten po debatě se členy komise vynesl závěrečný ortel. "Tomáš Řepka se dopustil nesportovního chování již zmiňovaným výrokem a proto se odsuzuje k pokutě 50 tisíc korun," vyřkl ortel Alexander Károlyi. Stejný trest dostal hlavní rozhodčí Pavel Královec, polovinu zaplatí asistent Ivo Chytil a delegáti Vlastislav Pánek František Školoud za neuvedení údajů do zápisu z utkání a závažné porušení pravidel. Všichni se mohou odvolat k odvolací a revizní komisi.

Po projednání "kauzy Řepka" se bude disciplinární komise zabývat opuštěním hřiště pražskou Slavií proti Liberci v zápase 27. kola.

Reklama