Hlavní obsah

Plzeň hlásí třetí posilu, přichází zkušený Rakušan Ivanschitz

Třetí zimní posilu vítá ve svém kádru plzeňská Viktoria. Po Eriku Janžovi a Tomáši Hájkovi přichází do západočeského týmu rakouský fotbalista Andreas Ivanschitz, jenž se dnes připojil k týmu a absolvoval s ním odpolední trénink v rámci soustředění ve španělském resortu Oliva Nova.

Foto: Sport.cz

Andreas Ivanschitz ještě v zeleném dresu Seattlu.

Článek

Bezprostředně po návratu ze Spojených států amerických se třiatřicetiletý záložník připojil k Viktorii. „Jsem rád, že se podařilo domluvit na všech podmínkách a můžeme v týmu přivítat velmi zkušeného hráče, který nám určitě pomůže," řekl k nové tváři v dresu Viktorie generální manažer Adolf Šádek.

Andreas Ivanschitz má bohaté zkušenosti z působení v německé bundeslize, v dresu Levante si zahrál například španělskou La Ligu a naposledy přispěl k historicky prvnímu mistrovskému titulu Seattlu v MLS. „Jde o středového ofenzívního hráče. Netajili jsme se tím, že hledáme klasickou desítku, tedy podhrot a Andreas přesně splňuje naše požadavky. Těším se na spolupráci s ním," uvedl trenér Roman Pivarník.

Třiatřicetiletý Ivanschitz nosil kapitánskou páskou v rakouském národním týmu a svými zkušenostmi by nyní měl pomoci Viktorii v jarní části ligové sezóny i následnému boji o evropské poháry. Po návratu ze Španělska jej ve Štruncových sadech čekají ještě zdravotní testy a připravena k podpisu bude smlouva na jeden a půl roku. „Věřím, že tyto věci budou už jen formalitou. Andreas je velká osobnost a jsme si jisti, že bude zpestřením nejen pro naše fanoušky, ale pro celou ligu," dodal Adolf Šádek.

Reklama

Související témata: