Hlavní obsah

Slavia porazila Brno a je zpět ve hře o Ligu mistrů

V dohrávaném zápase 25. kola první fotbalové ligy zvítězila Slavia Praha nad týmem FC Brno 3:1 a posunula se v tabulce na druhé místo. Před Mladou Boleslaví a Teplicemi je však pražský celek jen pouze zásluhou lepšího skóre.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost fotbalistů Slavie po gólu Petra Jandy Liberci

Článek

Domácí trenér Karel Jarolím postrádal ze zraněných hráčů již jen Suchého se Švecem. Slavia se do soupeře pustila s vervou. Už v desáté minutě byl Švento ve výborné pozici, ale trefil jen jednoho z obránců. Krátce nato brněnští zadáci zachránili před Pitákem po centru Vlčka situaci až na brankové čáře.

Ve 13. minutě už ale domácí vedli. Švento si na prsou zpracoval míč, ale přenechal jej Vlčkovi, který nekompromisně prostřelil Lejsala a dal svůj osmý gól v sezoně.

Slavia velmi dobře kombinovala a hrou na jeden dotek dělala z Brňanů statisty. Janda však mířil vysoko nad a aktivní Švento opět narazil na dobře postaveného obránce Pavlíka. Ale ještě před uplynutím půlhodiny hry přece jen padl druhý gól.

Hubáček při trestném kopu přeběhl míč a Piták technickou střelou obstřelil zeď. Desátou trefou v ligovém ročníku se ve střelecké tabulce dotáhl na Ivanu ze Slovácka.

Do kabin šla Slavia s dvoubrankovým náskokem

Hosté zahrozili až ve 33. minutě. Po rohu neudržel brankář Vorel míč, ale před Švancarou stačil zachránit Aračič. Mezi diváky to pak jen zašumělo po střele Hubáčka ze třiceti metrů, ta však těsně minula pravou brněnskou tyč.

Do kabin mohli jít domácí ještě spokojenější, když Vlček s Pitákem připravili hezkou kombinací stoprocentní šanci pro Gaúcha, ten však napálil míč vysoko nad.

Brněnský kouč Mazura udělal v průběhu druhého poločasu tři změny v sestavě a hře jeho týmu to pomohlo. Brňané hráli podstatně důrazněji a domácí se už tak často nedostávali do šancí a ke střelbě.

Až čtvrt hodiny před koncem Šventův centr prodloužil Piták a Gaúcho hlavou přehodil Lejsala. O minutu později se přece jen dočkali i hosté, když Vrána hlavou z bezprostřední blízkosti snížil.

Jarolíma mrzela obdržená branka, jinak byl spokojen

Po snadném vítězství nad Brnem mrzel domácího trenéra Karla Jarolíma jen inkasovaný gól. "Jsem spokojen hlavně s výkonem, ale nakonec i s výsledkem. Ovšem obdržená branka mě mrzí, protože brankových situací si Brno moc nevytvořilo," řekl novinářům trenér Slavie.

Potěšil jej především výkon v prvním poločase. "To jsme dobře kombinovali, hráli s velkou chutí a v pohybu. Škoda, že jsme nedali více branek, šance jsme na to měli. Po přestávce tempo hry polevilo," uvedl Jarolím.

Slavia se po výhře bodově dotáhla na Mladou Boleslav a Teplice v boji o druhou pozici. "To je dost důležité. Soupeři budou pod tlakem a věřím, že to dobře dopadne," dodal Jarolím.

Slavia Praha - FC Brno 3:1 (2:0)
Branky: 13. Vlček, 28. Piták, 75. Gaúcho - 76. Vrána. Rozhodčí: Paták - Novák, Pospíšil. ŽK: Kalivoda - Černý, Siegl, Houšť, Trousil. Diváci: 2240.

Reklama

Související témata: