Hlavní obsah

Sparta - Teplice 4:0Letenští si zastříleli, kanonádu načal Konaté. Sešívané táhl Mešanovič

Praha
Aktualizováno

Návrat do české zimy jim vyšel. Fotbalisté pražské Sparty v prvním přípravném utkání po soustředění ve Španělsku porazili Teplice hladce 4:0. Nový gól dal navrátilec do áčka Konaté, trefil se i novic Néstor. Ve druhám utkání Sparta porazila Ústím nad Labem 5:1, dvakrát se trefili Lafata a Mustedanagič. Slavia porazila 3:0 druholigovou Viktorii Žižkov, dva góly vstřelil kanonýr Mešanovič.

Sparta v přípravě rozstřílela TepliceVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zlín neuspěl v duelu s Olomoucí, druholigovému soupeři podlehl 1:3. Liberec si připsal vysokou porážku 2:5 se slovenským mistrovským Trenčínem. Jihlava přehrála Svätý Jur 3:0. Dukla v Německu remizovala s Unionem Berlín 2:2. Karviná se rozešla s Ružomberokem bez branek.

Sparta sehrála oba sobotní zápasy v Rynholci na Rakovnicku. Teplice přehrála jasně 4:0. Mezi střelce se zapsal i Tiemoko Konaté, který bojuje o novou šanci poté, co si na podzim chtěl vymoci přestup. Prosadila se i zimní posila Néstor Albiach.

„Když bude Timi pracovat v tomto režimu a bude pro klub přínosem, tak je v týmu. Když bude podávat kvalitní výkony, tak to pomůže Spartě a věřím, že to ocení i fanoušci," doufá trenér David Holoubek. „Vzali jsme Timiho zpět v pohodě. Každý by měl dostat druhou šanci, my ho podporujeme a je součástí týmu. Je teď na něm, jak zabojuje," dodává obránce Michal Kadlec.

Sešívaní nastoupili na domácí půdě poprvé po návratu ze soustředění v Číně. Utkání s druholigovým Žižkovem sledovalo několik stovek diváků. Slávisté většinu času dominovali a vyhráli 3:0. Dvě branky dal na umělé trávě v Edenu bosenský útočník Muris Mešanovič, jednou se trefil turkmenský záložník Ruslav Mingazov.

"Vítězství 3:0 vždy potěší, byť je to přípravné utkání. Viktorka hrála velmi dobře, vytvořila si taky šance. Z našeho pohledu tam bylo hodně nevynucených ztrát. Ve druhém poločase jsme měli dát ještě o dva tři góly víc, šance na to byly. V lize jich třeba tolik nebude," poukazuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Přípravná fotbalová utkání:
Sparta Praha - FK Teplice 4:0 (1:0)
Branky: 29. Konaté, 60. Néstor, 68. Karavajev, 88. Juliš z pen.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Vatajelu - Juliš, Mareček, Sáček, Konaté - Dočkal - Néstor. Trenér: Požár.
Teplice: Grigar (46. Plachý) - Vondrášek (46. Strada), Ljevakovič, Ciskaridze, Krob (46. Urma) - Hyčka, Soungole, Vachoušek (46. Kodeš), Fillo (46. Nivaldo) - Hora (70. Richter) - Vaněček (37. Potočný). Trenér: Šmejkal.
Sparta Praha - Ústí nad Labem 5:1 (4:0)
Branky: 7. a 67. Mustedanagič, 17. a 43. Lafata, 37. Hybš - 76. Jindráček.
Sparta: Budinský - Dudl, Penc, Holek, Hybš - Traoré, Havelka, Čermák, Ch. Frýdek - Lafata, Mustedanagič. Trenér: Požár.
Slavia Praha - Viktoria Žižkov 3:0 (2:0)
Branky: 17. a 53. Mešanovič, 43. Mingazov.
Slavia: Pavlenka (46. Kovář) - Bořil, Lüftner, Frydrych, Zmrhal - Souček - Van Kessel (46. Ščuk), Alvir (46. Van Buren), Barák (46. Hušbauer), Mingazov (46. Škoda) - Mešanovič (76. Antwi). Trenér: Šilhavý.
Vysočina Jihlava - ŠK Svätý Jur 3:0 (2:0)
Branky: 11. Vaculík z pen., 29. Ikaunieks z pen., 60. Nový.
Jihlava - I. poločas: Rakovan - Štěpánek, Rosa, Tlustý - Vaculík - Nový, Batioja, Záviška, Popovič - Ikaunieks, Dvořák.
II. poločas: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Rosa - Nový - Fulnek, Hronek, Vitásek, Novotný - Ikaunieks, Záviška. Trenér: Bílek.
Slovan Liberec - AS Trenčín 2:5 (2:1)
Branky: 40. a 41. Markovič - 23. a 78. obě z pen., 75. a 84. Lawrence, 47. Adekunle.
Liberec: Hladký - Baláž, Šustr, Blažek, Šustek, Dudek - Doležal, Barac, Bláha, Kazda - Markovič. Trenér: Trpišovský.
Sigma Olomouc - Fastav Zlín 3:1 (1:1)
Branky: 41. a 55. Plšek, 85. Houska - 12. Diop.
Zlín - I. poločas: Švenger - Kopečný, Jugas, Hubáček, Matejov - Vukadinovič, Janíček, Traoré, Masař - Diop, Chwaszcz.
II. poločas: Dostál - Pazdera, Bačo, Gajič, Nečas - Bartolomeu, Hnaníček, Živulič, Štípek - M. Mlýnek, V. Mlýnek. Trenér: Páník.
Union Berlín - Dukla Praha 2:2 (0:1)
Branky: 54. Polter, 64. Hosiner - 21. Považanec, 84. Vopat.
Dukla: Rada (46. Hruška) - Miloševič (46. Kušnír), Šimůnek (46. Bezpalec), Štetina, Podaný (46. Preisler) - Hanousek (60. Bilovský), Tetour (80. Brejcha), Považanec - Brandner (60. Demeter), Holenda (60. Edmond), Olayinka (80. Vopat). Trenér: Hynek.
MFK Karviná - MFK Ružomberok 0:0
Karviné: Laštůvka (46. Pastornický) - Dressler (46. Holík), Janečka (46. Hošek), Plesník, Zelený (46. Eismann) - Šisler (46. Bariš), Smrž - Duda, Budínský (46. Lingr), Puchel (46. Moravec) - Jurčo (60. Nimely). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: