Hlavní obsah

Takový je fotbalový život, glosuje brankář Dúbravka liberecké odchody

Mladá Boleslav

Teprve ve druhé polovině ledna se připojil k fotbalistům Liberce brankář Martin Dúbravka. A zjistil, že během zimní přestávky odešla z kádru spousta hráčů. „Takový je fotbalový život,“ komentuje gólman aktuální situaci v mužstvu v rozhovoru pro Sport.cz. Slovan Liberec prohrál v sobotu v rámci Tipsport ligy v Mladé Boleslavi s Jabloncem 0:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Martin Dúbravka během utkání se Spartou.

Článek

Měl jste nevšední začátek zimní příparvy. Byl jste s reprezentací Slovenska v Abu Zabí v Emirátech.

Je nezvyklé hrát mezistátní zápasy v tomto termínu, ale našli jsme tam dobré klimatické podmínky. V týmu se sešli především hráči ze slovenské a české ligy a výsledkově nám to bohužel nevyšlo podle představ. Prohráli jsme s Ugandou 1:3 a se Švédskem 0:6.

Výsledek zápasu se skandinávským celkem vypadá hrozivě.

Jak už jsem říkal, nedopadlo to, jak bychom si přáli. Ale sportovní tragédií bych to nenazval. Trenér chtěl vidět hráče, kteří se ještě nepohybují na mezinárodní úrovni a nemají zkušenosti z evropské scény.

Jaký byl pro vás návrat do libereckého klubu?

Vrátil jsem se 14. ledna, ale bral jsem kvůli nemoci ještě antibiotika a trénovat jsem začal až 17. ledna.

Zaskočilo vás, kolik bývalých spoluhráčů už v kádru chybí?

Takový je fotbalový život a podobné věci se ve sportu stávají. Důležité je, abychom mužstvo doplnili o hráče, kteří budou mít kvalitu a chuť hrát fotbal, jaký má Liberec v plánu. Aby tým dostal herní tvář.

Byl zápas s Jabloncem vyjádřením současného stavu týmu?

Těžko říci, jestli je to měřítko. V Tipsport lize jsme zkoušeli nové hráče na různých postech. Přesto jsme si nepředstavovali, že prohrajeme 0:4. Negativní stránkou jsou laciné góly, ale z pozitivního pohledu si myslím, že jsme se snažili hrát bojovný fotbal. Bohužel jsme nechali hráče soupeře lehce se pohybovat v útočných prostorech, kde měli dostatek času, aby se střelecky prosadili.

Jak vyznívá souhra se současnou obranou?

Před sebou jsem neměl ani jednoho ze čtyř stoperů z podzimu. Zranění jsou Pokorný, Latka, Hovorka i Coufal. Noví chlapci se snaží spolu sehrát. Uvidíme, kdo nás doplní. Moc defenzívních hráčů není k dispozici, ale to je spíš otázka na vedení.

Reklama

Související témata: