Hlavní obsah

Plzeň - Jen-pien 1:0Ivanschitz už kope za Viktorii, český mistr zdolal čínského soupeře

Oliva Nova
Aktualizováno

Fotbalisté mistrovské Plzně odletí z kondičního soustředění ve Španělsku s bilancí jedné výhry a jedné remízy. Na závěr se utkali s devátým celkem nejvyšší čínské ligy Jen-pienem a díky vlastnímu gólu po Janžově centru zvítězili 1:0. Dres Viktorie poprvé oblékl Rakušan Andreas Ivanschitz. Plzeňští minulý týden uhráli nerozhodný výsledek 2:2 s třetiligovým německým Wiesbadenem. Další plánované utkání se Servette Ženeva se kvůli nepřízni počasí neuskutečnilo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Erik Janža z Viktorie. Jeho centr vedl k vítězné brance Plzně.

Článek

Český mistr se měl původně den před odletem zpět na západ Čech utkat s jihokorejským Ulsanem. Soupeř se však omluvil, a tak vedení Viktorie rychle sehnalo náhradu.

„Od Ulsanu jsme v neděli obdrželi zprávu o zdravotním stavu kádru. Vlivem početných zranění nemůže jihokorejský klub do zápasu nastoupit. Operativně jsme tak zajistili pro náš tým soupeře z čínské Super League," vysvětlil generální manažer Adolf Šádek.

Přípravný fotbalový zápas ve Španělsku:
Viktoria Plzeň - Jen-pien (Čína) 1:0 (0:0)
Branka: 49. vlastní.
Plzeň - I. poločas: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Hlavatý, Hromada, Zeman - Bakoš, Poznar.
II. poločas: Bolek - Řezník, Hájek, Hubník, Janža - Kopic, Hrošovský, Hořava, Kovařík - Ivanschitz - Krmenčík. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: