Hlavní obsah

Pokorný už patří Montpellieru. Francouzskému klubu se upsal na tři a půl roku

Kapitán Lukáš Pokorný je jedenáctým hráčem, který opustil fotbalový Liberec během zimní přestávky. Třiadvacetiletý stoper Severočechů se dnes na tři a půl roku upsal francouzskému celku z Montpellier.

Foto: archiv Sport Invest

Lukáš Pokorný v dresu Montpellieru s Viktorem Kolářem, manažerem ze zastupující agentury Sport Invest, a Laurentem Nicollinem (vlevo), prezidentem francouzského klubu.

Článek
Fotogalerie

„Jdu do vysoce konkurenčního prostředí, kde si budu pozici budovat od začátku. Nicméně jsem měl příležitost hovořit s trenérem i dalšími členy sportovního vedení a šanci dostanu. Věřím, že francouzská liga pro mě bude ideální v mém sportovním rozvoji," prohlásil borec, jenž odehrál v nejvyšší české soutěži šedesát zápasů, vstřelil dva góly a na podzim se prosadil do reprezentačního týmu.

„Více než rok trvající zájem Montpellieru nepolevil ani přes zdravotní problémy, které Lukáš měl během podzimu," připomínal hráčův manažer Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, že francouzskou stranu neodradily Pokorného potíže s kolenem.

„Vždy jsem si chtěl vyzkoušet zahraniční angažmá. Že se podařilo přestup realizovat už nyní i přes podzimní trable je neuvěřitelné," neskrýval nadšení Pokorný, jenž bude v třináctém týmu nejvyšší francouzské soutěže oblékat dres číslo dvanáct.

„Víme, že pro Lukáše ani Liberec nešlo o jednoduché rozhodnutí. Hráč je odchovancem Slovanu, nosil kapitánskou pásku, ke klubu i regionu má velmi silný vztah. Nabídka z Montpellier však byla velmi konkrétní a především pak motivační směrem k dalšímu sportovnímu vývoji Lukáše Pokorného. Ve Francii na něj čeká velmi kvalitní soutěž, která ho může fotbalově opět posunout dále. Znám Lukáše dobře a vím, že podpisem smlouvy pro něj tato výzva teprve začíná," doplnil Kolář.

Možnou náhradou za Pokorného může pro severočeský klub být Ondřej Kúdela, který přestoupil z Mladé Boleslavi pod Ještěd a podepsal kontrakt na dva a půl roku. Další posilu získal tým trenéra Trpišovského v Milanu Kerbrovi, jenž přichází na rok a půl ze Slovácka.

Reklama

Související témata: