Hlavní obsah

Sparta odletěla do Španělska najít pravou tvář. Její Zizu jde do Dukly

Aktualizováno

Brzy ráno odlet z Prahy, přestup ve Frankfurtu a dále směr Španělsko. Fotbalisté Sparty odletěli na druhé soustředění, kde už by měli vyladit formu na jarní část sezóny. Letenští se utkají se Sturmem Štýrský Hradec, Ferencvárosem a Zenitem Petrohrad. Do zápasů by měli zasáhnout i rekonvalescenti. Doma zůstal talentovaný Zinedin Mustedanagič, který bude na jaře hostovat v Dukle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zinedin Mustedanagič ze Sparty střílí gól na 1:0 během přípravého utkání proti Ústí nad Labem.

Článek

Doma jim to v mrazech na umělém trávníku šlo. Po návratu z prvního soustředění ve Španělsku vyhráli všechna tři utkání a nasázeli v nich 14 gólů. Směrodatná část přípravy je však teprve před nimi.

„Ještě je brzy na hodnocení. Čekáme hlavně na zápasy na soustředění, které by se měly odehrát na dobrém terénu a na správných rozměrech hřiště. Věříme, že ve Španělsku bychom měli najít pravou tvář Sparty," avizuje hlavní trenér Tomáš Požár.

V Praze nechal osmnáctiletého Zinedina Mustedanagiče, který ve středu na Letné prodloužil smlouvu do roku 2020. Hned v pátek se zapojil do přípravy v sousední Dukle, kde bude na jaře hostovat.

Zahrají si i rekonvalescenti

Další mladík Václav Dudl míří s reprezentační osmnáctkou na Kypr. Na hřišti už by se naopak měli představit rekonvalescenti Josef Šural, Lukáš Vácha, Václav Kadlec, Daniel Holzer, Matěj Pulkrab či Tomáš Rosický, kteří do zápasů na umělce nezasáhli.

„Tito hráči mají drobná zranění a doufám, že budou brzy vyřešena. Věříme, že se ve Španělsku zapojí do plného tréninku a zápasového zatížení. Lukáš Vácha má trochu respekt z umělé trávy s ohledem na předchozí zranění. Matěj Pulkrab měl problémy s kotníkem, ale patří do skupiny hráčů, kteří by na soustředění měli být v pořádku," rekapituluje Požár.

K týmu se v průběhu soustředění připojí také obránce Costa, jenž reprezentoval Zimbabwe na šampionátu Afriky.

Kádr Sparty na soustředění ve Španělsku
Brankáři:
David Bičík,
Viktor Budinský,
Tomáš Koubek.
Obránci:
Mario Holek,
Matěj Hybš,
Michal Kadlec,
Vjačeslav Karavajev,
Ondřej Mazuch,
Costa (připojí se později),
Bogdan Vatajelu.
Záložníci:
Aleš Čermák,
Bořek Dočkal,
Christian Frýdek,
Martin Frýdek (rekonvalescence po operacích kolena),
Filip Havelka,
Daniel Holzer,
Tiémoko Konaté,
Lukáš Mareček,
Tomáš Rosický,
Michal Sáček,
Josef Šural,
Lukáš Vácha.
Útočníci:
Lukáš Juliš,
Néstor Albiach,
Václav Kadlec,
David Lafata,
Matěj Pulkrab.

Reklama

Související témata: