Hlavní obsah

Liberec skládá nový tým. Na hostování přicházejí Mikula a Kouřil

Aktualizováno

Fotbalisty Liberce posílili pravý obránce Jan Mikula ze Slavie a stoper Martin Kouřil z Jablonce. Oba přišli na půlroční hostování. Kouřil by měl pomoci nahradit kapitána Lukáše Pokorného, který v týdnu přestoupil do francouzského Montpellieru. Uzavřen byl také dříve avizovaný přestup útočníka Romana Potočného z Teplic, který se Slovanem podepsal smlouvu na 3,5 roku.

Foto: fcslovanliberec.cz

Nové posily Liberce - zleva Jan Mikula, Martin Kouřil a Roman Potočný.

Článek

Jedenáct hráčů z podzimního kádru odešelo, teď je nejvyšší čas doplnit mužstvo pro jarní boje o záchranu. Během pátku Slovan získal hned tři nové posily, které v sobotu odletí za svým novým týmem na soustředění do Španělska.

V případě útočníka Romana Potočného jde o přestup z Teplic. "Trenér Trpišovský mě kontaktoval už po posledním podzimním utkání se Spartou. Bylo to dlouhé čekání, protože přestup jsem si hodně přál. Nakonec se mi splnil, takže jsem si trochu oddychl," těší Potočného.

Pětadvacetiletý krajní obránce Jan Mikula přichází na hostování s opcí ze Slavie. "Je to univerzální defenzívní hráč. Jeho místo je na pravé straně obrany, v lize ale už dokázal, že umí i na levé straně nebo na stoperu. Chtěli jsme zvýšit konkurenci na pravé straně obrany, kde v případě vypadnutí Coufala nemáme alternativu. Mikula je hráč s vynikající kondicí, připraveností, má i skvělý charakter. V obranných situacích chybuje minimálně," představuje posilu trenér Jindřich Trpišovský na klubovém webu.

"Jsem rád, že jsem tady, protože Slovan je ambiciózní klub. Věřím, že se znovu vyšplháme tabulkou nahoru tam, kde se tým v minulých letech pohyboval," těší se Mikula.

Obranu posílí také stoper Martin Kouřil, který by měl pomoci zacelit mezeru vzniklou po odchodu kapitána Pokorného do Montpellieru. Hráčské přesuny na trase Liberec - Jablonec nejsou příliš obvyklé, oba kluby si navzájem pouští hráče jen zcela výjimečně. Kouřil přichází z týmu úhlavního rivala na půlroční hostování bez opce.

"Martin je hodně vysoký hráč, má přes dva metry a jeho doménou jsou hlavičkové souboje. Navíc má i velmi slušnou rozehrávku. Pamatuju si ho, když hrál ve Varnsdorfu i ligu v Ostravě. A podával velmi dobré výkony. Měl by nám pomoci hlavně ve vzdušných soubojích a rozehrávce," očekává kouč Trpišovský.

Reklama

Související témata: