Hlavní obsah

Sparta ztratila po remíze v Příbrami šanci na Ligu mistrů

PŘÍBRAM

Slabé šance fotbalistů pražské Sparty na účast v příštím ročníku Ligy mistrů zhasly ve středu v Příbrami definitivně. Loňský mistr získal jen bod za remízu 2:2 a kolo před koncem ztrácí na druhou Slavii nedostižných šest bodů. Z ligy už nepronikne ani do Poháru UEFA, kam jde třetí tým tabulky. Sparta má ještě šanci v domácím poháru, z nějž jde do Evropy jeho vítěz.

Článek

Přitom hosté se záhy dostali do vedení. Vpřed je táhl Došek, který se během první čtvrthodiny prodral do dvou šancí. Nejdřív se zbavil Formánka a jeho ránu z úhlu ještě Pařízek vyrazil na roh. Druhý vzájemný souboj vyhrál sparťanský útočník. Zabavník poslal zprava centr, Kisel jej hlavou protáhl za sebe a úplně volný Došek dal hlavou snadný gól.

Domácí pochopili, že musejí proti Grigovu souboru k úspěchu přidat, přiostřili v záloze a svého soupeře začali přehrávat. Rychle se dostali ke dvěma rohům a to je příbramská specialita.

Tobiášovi svěřenci tentokrát nesáhli k podobnému triku, jaký předvedli s fingovaným rohem proti Spartě loni, ale vyšlo jim i klasické rozehrání. Odražený míč se po rohovém kopu odrazil k Otepkovi a ten z pravého cípu šestnáctky poslal míč z voleje křížnou střelou k tyči Blažkovy branky.

Vzápětí ještě trefil prostor mezi tyčemi Pařízkovy branky Šimák, na nějž se přijeli podívat pozorovatelé z jeho bývalého klubu z Hannoveru. Enfant terrible české fotbalové scény jim navrch předvedl ještě pár bystrých nápadů, ale k šanci přímo žádný nevedl. Po jeho trestném kopu se 25 minut před koncem dostal míč k Matušovičovi, ale ten těsně přehlavičkoval branku.

Gruber vzápětí Blažka vylekal centrem od brankové čáry, který se stočil pod břevno. Sparta jako by boj o lukrativní soutěž vzdala. Příbram jí zasadila druhý úder. Blažek udělal v 81. minutě fatální chybu, když si špatně zpracoval malou domů, Frejlach proti němu vyrazil, sebral mu míč a do prázdné branky rozhodl.

Přesto hosté neprohráli. V závěrečném náporu domácí neodkopli míč v době, kdy ležel brankář Pařízek na zemi, a i když dvě střely ještě obránci chytili, třetí Doškovu v první minutě nastavení už neodvrátili. Příbram přesto doma neprohrála se Spartou už pošesté za sebou.

Marila Příbram - Sparta Praha 2:2 (1:1)
Branky: 26. Otepka, 81. Frejlach - 13. a 90+1. Došek. Rozhodčí: Adam - Gallo, Večeřa. ŽK: Divecký - Sivok, Kadlec, Řepka. Diváci: 6752.
Příbram: Pařízek - Mácha, Navrátil, Formánek, Penner - Buryán, Otepka (84. Podrazký), Riegel, Frejlach (90+1. Pilík) - Gruber (76. Klesa), Divecký. Trenér: Tobiáš.
Sparta: Blažek - Zabavník, Řepka, Lukáš, Kadlec - Kisel (80. Lustrinelli), Sivok, Šimák (74. Jungr) - Pospěch, Došek, Matušovič. Trenér: Griga.
TABULKA

Reklama

Související témata: