Hlavní obsah

Gaúcho si připadal jako v Brazílii, tančil i sambu

PRAHA

Příchod letního počasí netrpělivě vyhlížel slávistický útočník Gaúcho. Stejně jako jeho brazilským krajanům mu terény z úvodu jarní části sezóny dělaly potíže, ale středeční slunný podvečer ho rozehřál k nejlepšímu ligovému výkonu - ostravskému Baníku vstřelil hned dva góly.

Článek

"No jo, bylo krásně, připadal jsem si jak v Brazílii," zářil šestadvacetiletý forvard, jenž měl včera hlavní podíl na jasné výhře Slavie nad Ostravou (4:0). "Jsem útočník, musím dávat góly," pravil skromně.

Slavii poslal poměrně rychle do vedení, byť se tak mohlo stát již o pár minut dříve. "Netrefil jsem to dobře, přitom hra hlavou mi vždycky šla," vybavoval si slušnou šanci hned v úvodu zápasu.

Jeho chvíle ale přišla po čtvrthodině hry. Když překonal gólmana Rašku, běžel si k pomezní čáře vystřihnout oslavný taneček. "To přeci byla samba, miluju jí," přiznal, že kromě fotbalu vyznává i druhou brazilskou vášeň.

"Tady v Praze na ni není moc času, ale když můžu, tak s přáteli vyrážím do latinskoamerických barů. Když jsme byli v Olomouci, uměl ji i krajan Melinho, tady ve Slavii to kluky budu muset ještě naučit," vyprávěl nadšeně.

Dostal se do pohody

Poté, co přidal druhý gól, diváci ho při odchodu ze hřiště vyprovodili potleskem ve stoje. "Měl jsem na zápase také manželku s naším děťátkem, ti jsou určitě tak šťastní jako já," vykládal fotbalový cestovatel, jenž si vyzkoušel i angažmá v Bulharsku či Rusku.

"Škoda, že k nám do přípravy přišel později, ale teď už se dostal do fyzické i psychické pohody," pochvaloval si slávistický kouč Karel Jarolím. Gaúcha dlouho nemohl naplno využít, jeho angažmá ve Slavii provázely zdravotní potíže. "Teď už jsem fit, akorát trochu unavený," přiznával hrdina večera.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava