Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Trnava 3:2Středočeši nejsou k zastavení, Stronati se hned uvedl gólem

Praha
Aktualizováno

Zimní Tipsport ligu vyhráli a vydali se na soustředění do Rakouska. Fotbalistům Mladé Boleslavi se v přípravě pod vedením nového kouče Martina Svědíka i nadále daří. Na přírodním trávníku v Steinbrunnu zdolali čtvrtý tým slovenské ligy Spartak Trnava 3:2. První gól hned při svém debutu vstřelil nováček Patrizio Stronati. Slovácko v Turecku podlehlo ukrajinskému Luhansku 0:3, Karviná tam remizovala 0:0 s Poltavou. Jihlava si na domácím umělém trávníku poradila s Táborskem 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Adam Jánoš (vpravo) a Petr Mareš z Boleslavi oslavují tancem gól.

Článek
Fotogalerie

Mladé Boleslavi se v zimě daří, její nový kouč může být spokojený.

„Ještě týden budeme pracovat v lednovém režimu a potom postupně přecházet na přípravu k prvnímu mistrovskému utkání. Máme dojednané tři zápasy na hřištích s vyhřívanou přírodní trávou, což v této fázi přípravy je velmi důležité. Budeme pracovat na herním projevu mužstva a krystalizovat základní sestavu," očekává trenér Martin Svědík od soustředění v Rakousku.

Slovácko je na soustředění v Turecku. Třetí tým ukrajinské ligy pro ně byl přiliš velkým soustem, po přestávce třikrát inkasovalo a s Luhanskem prohrálo 0:3. Také Karviná se připravuje v Turecku a s šestým týmem ukrajinské ligy Poltavou hrála bez branek.

O ligovou záchranu usilující Jihlava se chystá doma. Na umělém trávníku v areálu Na Stoupách díky dvěma trefám Ikauniekse zdolala druholigové Táborsko 2:1.

Přípravné fotbalové zápasy:
Rakousko: FK Mladá Boleslav - Spartak Trnava 3:2 (2:1)
Branky: 16. Stronati, 24. Matějovský, 72. Da Silva - 5. Sloboda, 77. Greššák.
Mladá Boleslav - I. poločas: Diviš - Pauschek, Čmovš, Stronati, Fleišman - Levin, Matějovský - Přikryl, Magera, Fabián - Chramosta.
II. poločas: Vejmola - Jánoš, Da Silva, Hůlka, Keresteš - Takács, Mareš - Vukadinovič, Valenta, Nečas - Železník. Trenér: Svědík.
Turecko: 1. FC Slovácko - Zorja Luhansk 0:3 (0:0)
Branky: 47. a 87. Lipartia, 53. Bonaventure.
Slovácko - I. poločas: Heča - Reinberk, Rada, Břečka, Šimko - Sadílek, Šumulikoski, Machalík - Navrátil, Zajíc, Tetteh.
II. poločas: Daněk - Šimko, Rada, Hofmann, Civič - Sadílek, Kalouda, Ťok - Biolek, Koné, Rezek. Trenér: Levý.
Turecko: MFK Karviná - Vorskla Poltava 0:0
Karviná: Laštůvka - Dressler (60. Duda), Košťál (46. Plesník), Hošek, Eismann (46. Puchel) - Šisler, Janečka (60. Smrž) - Moravec (46. Holík), Panák, Kalabiška - Wágner. Trenér: Weber.
Vysočina Jihlava - MAS Táborsko 2:1 (1:1)
Branky: 7. a 47. Ikaunieks - 40. Džafič.
Jihlava: Hanuš - Fulnek, Pedro (60. Vedral), Krejčí, Novotný (46. Popovič) - Urblík, Vaculík (46. Nový) - Zoubele (70. Hron), Ikaunieks (60. Demeter), Batioja (46. Záviška) - Dvořák (46. Rabušic). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: