Hlavní obsah

Jubilant Novotný neměl po 400. zápase v lize na oslavy náladu

MOST

Jako desátý fotbalista v historii nastoupil k 400. startu v české nejvyšší soutěži, ale po středeční divoké remíze 3:3 s Brnem neměl mostecký obránce Jiří Novotný na oslavy ani pomyšlení. Šestatřicetiletého stopera, který s pražskou Spartou získal rekordních 13 titulů, zarmoutil výsledek. Ani pomyšlení na jubileum Novotnému náladu nezvedlo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce Mostu Jiří Novotný.

Článek

"Vůbec nebylo co slavit, ta remíza mě strašně mrzí. Místo, abychom Brno dorazili třetí brankou, nechali jsme si dát hloupé dva góly," řekl ve čtvrtečním rozhovoru s ČTK Novotný. "Přitom s našimi fanoušky jsme se chtěli rozloučit vítězstvím. Brno bylo strašně odevzdané, měli jsme to výborně rozehrané a takhle to zpackáme," pokračoval v kritickém tónu.

Novotný není velkým příznivcem nostalgického vzpomínání, o svém 400. startu však věděl velmi dobře. "Ale ta čtyřstovka zase není nějaký důvod k bouřlivým oslavám. To pětistý start by byl o něčem jiném," zmínil se Novotný o magickém čísle, na které ještě žádný z českých hráčů nedosáhl. V čele žebříčku je se 465 starty Jaroslav Šilhavý, Novotný je nyní desátý. Mezi aktivními hráči je ale lepší už jenom jeho spoluhráč z Mostu Horst Siegl se 429 starty.

Kariéru zatím nekončí

Na pokoření dalších met prý Novotný příliš nemyslí. Jedno ví jistě, končit kariéru zatím nehodlá. "Fotbal prostě chci hrát dál, baví mě to pořád a jestli mi bude držet zdraví jako doteď, nechce se mi končit," řekl Novotný, který se v české lize proslavil ve Spartě, kde debutoval v sezoně 1986/87. Kromě půlročního hostování v Liberci okusil i zahraniční angažmá během dvouletého působení v ruské Kazani, loni v lednu se vrátil domů a rozhodl se pokračovat v Mostě. Týmu pomohl k postupu do nejvyšší soutěže a v letošní sezoně ke klidné záchraně.

Další sezónu stráví Novotný znovu v Mostě, kde má ještě na jeden rok smlouvu. "Motivaci určitě mám. Rádi bychom navázali na dobré jarní výsledky a byli v tabulce nahoře," uvedl. Na zahraniční angažmá už prý nemyslí. "V mém věku už těžko přijde nějaká atraktivní nabídka. A navíc jsem se dal na studium trenérské profilicence a těžko by mě na týden nějaký klub uvolňoval do školy," podotkl Novotný s úsměvem.

Reklama

Související témata: