Hlavní obsah

Vasas - Mladá Boleslav 1:3Středočeši i Jablonec vítězí, bývalý hráč Sparty a Slavie zničil Brno

Aktualizováno

Jen samé výhry registrují v zimní přípravě. Fotbalisté Mladé Boleslavi si k druhému zápasu na rakouském soustředění odskočili do maďarského Lipotu a porazili Vasas Budapešť 3:1. Góly třetímu týmu maďarské ligy vstřelili Přikryl, Takács a Mebrahtu. Kouče Martina Svědíka mrzí jen skutečnost, že proti původnímu plánu se stejně jako v duelu s Trnavou (3:2) muselo znovu hrát na umělém trávníku. Brno v Turecku prohrálo 1:3 s Těrekem Groznyj, dva góly mu dal Albánec Balaj. Jablonec se v Portugalsku po výhře 2:0 nad švédským Örebro dostal do finále Atlantic Cupu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Adam Jánoš (vpravo) a Petr Mareš z Boleslavi oslavují tancem gól.

Článek

Vasas Budapešť je tradiční klub, Středočeši se však slávy šestinásobného maďarského mistra nelekli. První gól připravil Takács, který vystihl soupeřovu rozehrávku, přihrál Přikrylovi a ten povedenou střelou s odrazem od tyče do brány otevřel skóre.

Maďaři ještě do přestávky z penalty vyrovnali, druhý poločas ovšem patřil už jen Mladé Boleslavi. Na Matějovského rohový kop vyskočil nejvýš Takács a hlavou vstřelil vítězný gól. Náskok ještě jistil Mebrahtu, který se trefil při svém prvním kontaktu s míčem.

Brno na soustředění v Turecku podlehlo čtvrtému týmu ruské ligy. Na Zbrojovku měl spadeno především albánský útočník Bekim Balaj. Bývalý hráč Sparty a Slavie vstřelil dva góly a Těrek Groznyj zvítězil 3:1. Paradoxně právě Balaj byl v nastaveném čase za kontroverzi s rozhodčím vyloučen.

Jablonci se daří v Portugalsku, postoupil už do finále Atlantic Cupu. V prvním zápase zdolal po penaltovém rozstřelu silný Šachtar Doněck, ve druhém duelu porazil devátý tým švédské ligy Örebro 2:0. Skóre otevřel Mehanovič, před koncem pak Pospíšil proměnil penaltu.

Přípravný fotbalový zápas:
Maďarsko: Vasas Budapešť - Mladá Boleslav 1:3 (1:1)
Branky: 34. z pen. Ádám - 20. Přikryl, 60. Takács, 62. Mebrahtu.
Mladá Boleslav - I. poločas: Vejmola - Pauschek, Da Silva, Stronati, Keresteš - Takács, Mareš - Vukadinovič, Valenta, Přikryl - Chramosta.
II. poločas: Šeda - Jánoš, Čmovš, Stronati (61. Hůlka), Fleišman - Takács (61. Levin), Matějovský - Nečas, Chramosta (61. Mebrahtu), Fabián - Železník.
Turecko: Těrek Groznyj - Zbrojovka Brno 3:1 (1:1)
Branky: 50. a 62. Balaj, 35. Mbengue - 26. Řezníček.
Brno: Melichárek - Štohanzl, Vraštil, Pavlík, Jablonský - Buchta, Zavadil (C) (65. Sedlák) - Litsingi (46. Přichystal), Škoda, Lutonský - Řezníček (74. Rybička).
Portugalsko: FK Jablonec - Örebro 2:0 (1:0)
Branky: 10. Mehanović, 84. z pen. Pospíšil.
Jablonec: Valeš - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený (46. Hanousek) - Trávník (61. Pospíšil), V. Kubista (61. Jiráček) - Masopust (46. Diviš), Mehanovič (46. Považanec), Lárusson (61. Breda) - Mihálik (81. Doležal). Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: