Hlavní obsah

Sparta - Zenit 2:0Výhra, která má zvuk. Letenští ve Španělsku přehráli Petrohrad

Benidorm
Aktualizováno

Nabírají slušnou formu. Fotbalisté pražské Sparty ve svém závěrečném utkání na druhém soustředění ve Španělsku porazili druhý tým ruské ligy Zenit Petrohrad 2:0. Skóre otevřel z penalty Dočkal, ve druhé půli se trefil Juliš. Letenští tak ve Valencii ani jednou neinkasovali, v předešlých zápasech porazili Sturm Štýrský Hradec 5:0 a remizovali s Ferencvárosem 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelci dvou gólů Sparty Praha Bořek Dočkal (vlevo) a Lukáš Juliš.

Článek

Petrohrad je nejsilnější soupeř, na kterého Sparta v zimní přípravě narazila. Stejně jako Pražané je účastníkem vyřazovací části Evropské ligy. Zatímco Letenští v úvodním jarním kole narazí na jiný ruský tým Rostov, Zenit se utká s Anderlechtem.

Český vicemistr se ujal vedení, Karavajev došel pro penaltu a Dočkal ji proměnil. Těsně před přestávkou Dzjuba trefil břevno. Ve druhém poločase po faulu Costy kopal penaltu i Zenit, jenže Koubek ji Criscitovi chytil. Juliš pak dorážkou do odkryté branky pojistil cenné vítězství, Dočkal ještě v závěru z přímého kopu trefil břevno.

Petrohradu nepomohl ani hvězdný obránce Ivanovič, který tento týden přestoupil do Zenitu z Chelsea.

Přípravný fotbalový zápas ve Španělsku:
Sparta Praha - Zenit Petrohrad 2:0 (1:0)
Branky: 24. z pen. Dočkal, 65. Juliš.
Sparta: Koubek - Karavaev, Mazuch, M. Kadlec (72. Havelka), Costa (63. Vatajelu) - Néstor, Vácha (72. Holek), Čermák, Dočkal (C), Konaté - Juliš (79. Lafata). Trenér Požár.

Reklama

Související témata: