Hlavní obsah

Jihlava po prohře se Slavií sestupuje, Pražané jsou třetí

JIHLAVA

Fotbalisté pražské Slavie v sobotním utkání 30. kola první ligy vyhráli 3:0 v Jihlavě, kterou porážka odsoudila k sestupu do druhé ligy, protože dosud předposlední Plzeň zvítězila na hřišti Sparty. Jihlava tak po roce nejvyšší soutěž opouští. Slávisté navzdory výhře nedosáhli na vysněné druhé místo. Mladá Boleslav totiž v závěru strhla na svoji stranu výhru na hřišti mistrovského Liberce a zahraje si ve druhém předkole Ligy mistrů.

Článek

Po závěrečném hvizdu ještě slávisté díky jasnému vítězství slavili postup do předkola Ligy mistrů, když se po chvíli dozvěděli konečný výsledek z Liberce, těšili se aspoň z účasti v Poháru UEFA. Domácím byl stav ze Sparty dlouho známý, a tak věděli, že se minimálně na rok s nejvyšší soutěží loučí. "Zklamání je velké, ale hráčům musím poděkovat. Že Plzeň kopala na Spartě dvě penalty? To mě nepřekvapuje," pravil jihlavský kouč Karel Večeřa.

Oba týmy učinily vynucené změny na postu gólmana, v jihlavské brance si místo distancovaného Rzeszota odbyl premiéru mladý Tulis, u hostů nahradil zraněného exjihlavského gólmana Vorla Kozáčik.

Vlček přidal uklidňující pojistky

Domácí drželi na těžkém terénu dlouho vyrovnaný stav, těsně před poločasem se dokonce po Krajčíkově kontaktu s míčem dožadovali penalty za ruku. V době jejich největšího tlaku po přestávce ale Vlček vydláždil cestu pro střelce Gaúcha a Brazilec poslal hosty do vedení.

Jihlavští, vědomi si stavu na Spartě, otevřeli hru a to znamenalo definitivní konec jejich nadějí. Dva rychlé brejky zakončené Vlčkem slávisty uklidnily a hosté již jen čekali na konečný stav z Liberce. Ten byl pro ně nakonec nepříznivý. "Mě to nepřekvapilo," shodl se s kolegou Večeřou slávistický trenér Karel Jarolím. "Rád bych řekl ještě něco jiného, ale jen mě to utvrdilo v tom, že to běží dál," dodal mnohoznačně.

FC Vysočina Jihlava - Slavia Praha 0:3 (0:0)
Branky: 68. a 69. Vlček, 60. Gaúcho. Rozhodčí: Jílek - Filgas, Slavík. ŽK: Veselý - Holeňák. Diváci: 2500.
Jihlava: Tulis - Veselý (68. Malínek), Šourek, Kadlec, Kopic - Svoboda, Zúbek, Vladyka (53. Pacholík), Lovětínský - Peška (77. Vácha), Perniš. Trenér: Večeřa.
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Holeňák, Aračič, Hubáček - Piták, L. Jarolím, Janda (76. Hrdlička), Švento - Gaúcho (87. Kalivoda), Vlček (70. Fořt). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: