Hlavní obsah

Teplice dramatickou bitvu s Mostem zvládly, ale bylo to málo

TEPLICE

Tepličtí fotbalisté sice dokázali zvládnout náročnou a dramatickou bitvu s Mostem, který v sobotu v posledním ligovém kole porazili 4:3, vydřená výhra jim ale stačila v konečném účtování jen na čtvrté místo. Hrdinou domácího duelu byl Pavel Verbíř, autor dvou branek a jedné gólové přihrávky.

Článek

Sen teplických fotbalistů se rozplynul. Zlou výchozí pozici před posledním kolem se nepodařilo odvrátit. Výhra nad Mostem s ohledem na další výsledky nestačila na lepší než čtvrté místo. "Vyhráli jsme, ale na vytoužené umístění to nestačilo. Svoje zklamání ani nemohu vyjádřit," říkal zdrcený trenér Vlastislav Mareček, trenér Teplic.

Diváky namlsal odvážným průnikem už po třech minutách Verbíř, jenž záhy tribuny zchladil Gašparík: míč se po jeho trestném kopu odrazil do břevna, do země, zpět do břevna a do sítě.

Brankář Svoboda podal špatný výkon

"Doufal jsem, že využijeme nervozity Teplic. Úvod nám vyšel, ale pak přišla zase ztráta koncentrace. Brankáře Svobodu jsem střídal, protože podruhé v řadě podal hodně špatný výkon. A to mluvím velmi slušně," uvedl Zdeněk Ščasný, trenér Mostu.

Za nepříznivého stavu se domácí vrhli do útoku. Jejich ofenzivní snaha se dočkala ocenění. Doležalovou přihrávku usměrnil na malém vápně do sítě Verbíř, za šest minut pak trestný kop od postranní čáry zatočil do branky. A těsně před odchodem do kabin pak Verbířův centr do rozhozené obrany hlavou proměnil Krmaš.

Drsné procitnutí

Úvod druhé půle přinesl domácím drsné procitnutí. Zbončákův centr zleva totiž prolétl za nezájmu obrany i Poštulky malým vápnem až k Sieglovi, který snadno zacílil - 1:2. Za tři minuty pak Mendy pláchl Hunalovi a podél Poštulky srovnal! Byl to trest za teplickou pasivitu. Domácí pak byli zaskočeni. A mohlo jim být ještě hůř. Gašparík zleva trefil tyč.

Teplický trenér hnal své mužstvo na zteč mostecké branky, v níž však dlouho čaroval Belaň. Nakonec kapituloval, když centr Doležala proměnil hlavou Fenin. Po hrubce Belaně, jemuž z rukou vypadl centr Verbíře, pak ještě přestřelil Krmaš, ale domácí už výhru ubránili.

Když ale zjistili výsledky ostatních stadiónů, mnozí skryli hlavy v dresech.

"Podruhé v řadě jsme se dostali přes padesát bodů, ale na Ligu mistrů to nestačilo," posteskl si Mareček.

FK Teplice - SIAD Most 4:3 (3:1)
Branky: 34. a 39. Verbíř, 43. Krmaš, 73. Fenin - 16. Gašparík, 57. Siegl, 60. Mendy. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Večeřa. ŽK: Krmaš, Verbíř - Zbončák, Novotný. Diváci: 5112.
Teplice: Poštulka - Doležal (90+2. Colzera), Rada, Hunal, Krmaš - Jirsák, Rosa, Štohanzl (55. Fenin) - Verbíř, Rilke (76. Benát) - Džeko. Trenér: Mareček.
Most: Svoboda (46. Belaň) - Kouyo (43. Škerle), Novotný, Hainault, Zbončák - Jendruščák (83. Trubila), Pilař, Procházka, Gašparík - Siegl, Mendy. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: