Hlavní obsah

Slovácko se loučilo výhrou, kanonýr Ivana další gól nepřidal

Fotbalisté Slovácka zakončili sezónu těsným sobotním vítězstvím 1:0 nad Jabloncem a poté, co se 29 kol zachraňovali, nakonec vyšplhali v tabulce první ligy na konečnou sedmou příčku. Milan Ivana sice tentokrát neskóroval, přesto se stal s jedenácti brankami nejlepším střelcem soutěže.

Článek

V Uherském Hradišti už oběma týmům v podstatě o nic nešlo, a tak se dal očekávat bezstarostný fotbal, což se na hřišti potvrdilo. Ani jedno z mužstev si nedělalo příliš starostí s obrannou hrou a před oběma brankami bylo od začátku pořádně živo.

Hned v první minutě se mohli dostat do vedení domácí, Rajnoch se Švejnohou ale nedokázali z bezprostřední blízkosti dotlačit míč za brankovou čáru. Hosté nechtěli zůstat pozadu a po Nulíčkově přízemní střele se musel Drobisz pořádně natahovat, aby ji konečky prstů vytlačil.

Rajnoch lízl centr Polácha

Ve 12. minutě přece jen uhodilo před Špitovou brankou. Polách poslal svůj rohový kop na přední tyč, kde jej hlavou lehce líznul Rajnoch a Slovácko vedlo 1:0. O chvíli později se chtěl s fanoušky gólem rozloučit do Sparty odcházející Petržela, jeho dělovce ale chyběly dva metry. Útočný fotbal pokračoval i v dalších minutách, akcím ale chyběla přesnější finální fáze.

Druhý poločas začal ve velmi poklidném duchu a na hřišti se dlouho nic nedělo. V hledišti to zahučelo pouze po Weberově trestném kopu, který ale nakonec jen prolétl malým vápnem domácího mužstva. I druhou nebezpečnou akci měli na svědomí hosté, nebezpečná Jindřiškova dělovka ale prosvištěla nad břevnem Drobiszovy branky.

Domácí zjistili, že by ještě mohli zaútočit, až deset minut před koncem. Ivana vybojoval míč, Sowunmi jej přiťuknul Ličkovi, který ale podobně jako Jindřišek pálil nad. V závěru se ještě odvážným průnikem prezentoval Sowunmi, jeho nabídku ale další střídající hráč Obal nevyužil, takže zápas skončil hubeným vítězstvím domácího celku.

Slovácko - Jablonec 1:0 (1:0)
Branka: 12. Rajnoch. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Hojsík. ŽK: Lička (Slovácko). Diváci: 4156.
Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Šuškavčevič, Němčický - Petržela (64. Sowunmi), Polách (90. Malcharek), Břežný, Lička - Ivana, Malár (84. Obal). Trenér: Levý.
Jablonec: Špit - Laciga, Vrabec, Hušek, Jindřišek - Baranek, Kordula, Lafata, Weber - Nulíček (72. Svojtka), Svátek (82. Musil). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: