Hlavní obsah

Uličný se s olomouckými fotbalisty rozloučil nezdarem v Ostravě

Vysokou porážku 1:4 si ze svého sobotního loučení na Bazalech odnesl kouč olomouckých fotbalistů Petr Uličný. Baník si díky jasné výhře, na níž se dvěma trefami podílel útočník Varadi, zajistil šesté místo v konečné tabulce. Hosté v utkání selhali střelecky. Vypracovali si stejně jako domácí řadu možností a kapitán Michal Kovář dokonce zahodil penaltu.

Článek

Bezstarostný fotbal musel diváky bavit. Bezgólový stav sice vydržel jen čtyři minuty, ale už předtím si oba týmy vyměnily po šanci. Hlavičku ostravského Tomašáka na dráze do branky odchýlil blok obránce, při Randově pokusu se musel předvést Raška. Pak se do pokutového území vřítil Rajtoral, Horáček ho fauloval a Varadi poslal z penalty míč do Lovásikova protipohybu.

Olomouc svými možnosti plýtvala. Onofrej si v ideální pozici příliš dlouho chystal zakončení a pro Babničovu střelu z dálky se musel proletět Raška. Baník trestal z další standardní situace: Hoffmannův centr hlavou lízl Varadi a osmým zásahem v sezoně se prokousal do popředí tabulky střelců.

Hosté mohli rychle snížit. Klimpl zahrál ve vápně rukou, ale Kovář z penalty vůbec netrefil bránu a jako kapitán symbolicky dokumentoval zmar své družiny. Závěr poločasu si Hanáci za rámeček nedají. Jejich statickou defenzivou se dvakrát prodral před Lovásika Střihavka, ale zatímco napoprvé slovenského gólmana neprostřelil, v repete už namířil přesně k tyči.

Uličný si loučení nezkazil emocemi

Kouč Uličný si asi loučení se svým olomouckým angažmá představoval jinak, ale emocemi si ho nezkazil. Na vyhřáté židli před střídačkou se mu zalíbilo natolik, že v přestávce ani nešel do kabiny.

Olomouc o poločase sáhla hned k dvěma změnám v sestavě, ale ani ty jejich impotentní koncovku nevyléčily. Hosté dál zahazovali šance, v 54. minutě překazil Šultesovi radost Raška. Čtvrtý úder Baníku zinscenovali náhradníci Staněk s Magerou, kteří připravili prostor pro gólovou hlavičku Tomašákovi.

Nakonec se přece dočkal i soupeř, když míč dotlačil do sítě Rýdel. Šultes mohl olomouckou porážku ještě zmírnit, ale dnes mu nebylo souzeno a i jeho další příležitost zlikvidoval Raška.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 4:1 (3:0)
Branka: 4. z pen. a 39. Varadi, 44. Střihavka, 73. Tomašák - 80. Rýdel. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták. ŽK: Bystroň, Tomašák - Horáček, R. Hubník. Diváci: 3448.
Ostrava: Raška - Hoffmann, Klimpl, Besta, Čoupek - Rajtoral, Bystroň, Mišinský (38. Staněk), Tomašák - Střihavka (52. Magera), Varadi (67. Slončík). Trenér: Hapal.
Olomouc: Lovásik - Horáček (46. Kaščák), R. Hubník, Kovář, Vepřek - Randa, Rýdel - Vyskočil (46. J. Schulmeister), Babnič (70. Melinho), Onofrej - Šultes. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: