Hlavní obsah

Generálka mistrům nevyšla! Plzeň prohrála s korejským Tedžonem

Benidorm/Celje
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně zakončili přípravu na jarní část sezóny prohrou 0:2 s korejským Tedžonem, který jim uštědřil první porážku během zimy. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka sice měli herní převahu, ale dvakrát neubránili rumunského útočníka Cristiana Danalacheho.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Andreas Ivanschitz v plzeňském dresu během utkání na soustředění ve Španělsku.

Článek

"Chtěli jsme vyhrát i dnes, ale prohrát jeden zápas v přípravě není špatné," prohlásil pro klubový web Pivarník. "Hlavní je, že to, co jsme po herní stránce chtěli, jsme splnili. Počasí na soustředění bylo výborné, podmínky také a zátěž jsme rozdělili dostatečně. Poslední dva zápasy zvládli odehrát všichni hráči 90 minut," dodal.

Plzeň odehrála dva zápasy během dvou dnů a do každého utkání nasadila jinou sestavu. Tentokrát poslal kouč Pivarník do hry většinu hráčů, kteří na podzim nastupovali v základní sestavě, a také největší posilu Andrease Ivanschitze.

Západočeši soupeře kombinačně přehrávali, ale Korejci díky své pohyblivosti dobře bránili. A když už se Krmenčík dostal do zakončení, netrefil branku, nebo ho vychytal gólman. V 60. minutě se hlavou prosadil Danalache a poslal Tedžon do vedení.

Navíc deset minut před koncem stejný hráč vybojoval pokutový kop, který sám proměnil. Plzeň si ještě v závěru vytvořila tlak, ale branku nevstřelila.

"Narazili jsme na kvalitního soupeře, který hrál na můj vkus poměrně tvrdě," řekl trenér Pivarník, který svolil k tomu, aby Tedžon dohrával v jedenácti poté, co jeho hráč dostal červenou kartu. "Chtěli jsme, aby se nadále hrálo v plném počtu. Je ale pravda, že soupeř hrál často za hranicí faulů," dodal kouč.

"Je to taková naše tradice, že ty generálky úplně nezvládáme. Jsme zklamaní, že se nám nepodařilo vyhrát. Pokud chceme být v lize úspěšní, musíme tyto zápasy zvládat a nenechat se rozhodit, když nás soupeř pokope," řekl záložník Tomáš Hořava.

Nevyhrál ani Hradec Králové, který remizoval s Celje 1:1. Na brzký gól Ladislava Martana dokázal slovinský celek rychle odpovědět dorážkou neúspěšné penalty. Hradci se v zápase zranil Adam Vlkanova.

Přípravná fotbalová utkání:
Plzeň - Tedžon 0:2 (0:0), hráno v Benidormu (Španělsko)
Branky: 60. a 81. z pen. Christian.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník, Hejda, Limberský - Petržela, Hrošovský, Hořava, Kovařík - Ivanschitz - Krmenčík. Trenér: Pivarník.
Hradec Králové - Celje 1:1 (1:1), hráno v Umagu (Chorvatsko)
Branky: 13. Martan - 20. Čirjak.
Hradec Králové: Ottmar (46. Lindr) - Krátký (46. M. Černý), Chleboun (46. Bederka), Polom (46. Nosek), Plašil (46. Mudra) - Janoušek, P. Černý (63. Trubač) - Martan (46. Súkenník), Vlkanova (37. Malinský), Trubač (46. Šípek) - Pázler (46. Žondra). Trenéři: Pilný a Frimmel.

Reklama

Související témata: