Hlavní obsah

Kádr má po obměně svoji kvalitu, tvrdí liberecký Kerbr

Ústí nad Labem

Zatímco většina fotbalistů prvoligového áčka Slovanu Liberec absolvovala předligovou generálku na domácí půdě proti Jihlavě, Milan Kerbr hrál ve stejný den za libereckou juniorku na hřišti druholigového FK Ústí nad Labem. Ale jinak je v plné přípravě na jarní část nejvyšší soutěže, v níž by chtěl Slovanu pomoci ke klidné záchraně v první lize. „Kádr má svoji kvalitu,“ říká Kerbr v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Milan Kerbr v dresu Liberce

Článek

Proč jste nastoupil „pouze" za juniorku?

Trenér mi dal na výběr. Jestli pojedu s juniorkou do Ústí, nebo si zahraji dvacet minut proti Jihlavě. Jelikož jsem pro první jarní kolo vykartovaný za vyloučení z podzimu ještě v dresu Slovácka, rozhodl jsem se pro juniorku, abych měl zápasové vytížení.

Červenou kartu jste dostal právě v utkání v Liberci!

Rozhodčí ji vytáhl, protože jsem mu řekl nějaká sprostá slova, která jsem říkat neměl. Ujely mi nervy, cítil jsem křivdu. Bojoval jsem za Slovácko. Myslím, že penalty nařízené proti Slovácku nebyly, což posléze potvrdila i komise rozhodčích. Odpykal jsem si disciplinární trest ještě jako hráč Slovácka už v posledním kole proti Dukle, a nyní mě čeká totéž proti Zlínu, i když jsem už v Liberci.

Nedobrovolně jste si prodloužil zimní přestávku. Jak to berete?

Je to škoda, protože jsem nažhavený na ligu. Liberec se snažil, aby mi dvouzápasový distanc zkrátili. Ale zastavení činnosti na dvě kola bylo minimem, takže to nešlo. Mrzí mě to. Samozřejmě je důležité, aby se hráč dostal do sestavy hned od prvního zápasu, ale to je fotbal.

Slovan Liberec vyrukuje do jara se značně obměněným kádrem. Přišel jste už na začátku zimní přípravy. Co rozhodlo o vašem přestupu?

Hostoval jsem tady už dříve a každého dalšího půlroku, když jsem byl znovu ve Slovácku, měl Liberec zájem. Trenér Levý ale chtěl, abych hrál na Moravě ještě na podzim, což se stalo. A nyní jsem odešel do Liberce.

Vás bývalý spoluhráč ze Slovácka Jaroslav Diviš zamířil naopak do Jablonce. Jste v kontaktu?

Jarda Diviš mi říkal, ať jdu do Liberce, že by byl rád, kdybychom tady v Podještědí byli oba. Moje přítelkyně se s jeho manželkou dobře znají. Máme tři a půl měsíční dcerku a Divišovi také čekají potomka. Hodně se bavíme o těchto věcech, a je to super (úsměv).

Zůstaňme na fotbalovém trávníku. Jak se vám jeví současné mužstvo Slovanu Liberec?

Odešla spousta kluků, ale tvořící se tým má svoji kvalitu. Slovan má dobré trenéry a realizační tým, který umí s hráči pracovat.

Jaký post by vám nejvíc vyhovoval?

Trenér mě zkouší na místě levého beka, mohu hrát i levého záložníka. Prostě na této straně se mohu točit s obráncem nebo záložníkem. Posty jsou zdvojené a každý chceme hrát. Uvidíme, jak si sestava sedne a jak se to poskládá.

Reklama

Související témata: