Hlavní obsah

Že bychom hráli v Karviné jen o záchranu, se nebojím, říká Kalabiška

Karviná

V Mladé Boleslavi už o zkušeného záložníka Jana Kalabišku nestáli. Zájem ligového nováčka z Karviné proto přivítal a nad nabídkou ve slezském klubu nejméně půl roku hostovat příliš neváhal. Někdejší nejlepší střelec slovenské ligy by měl pomoct hlavně v záloze či na pravé straně obrany. Umí to ale také v útoku. Nedělní souboj s Opavou (2:2) ale 30letý rodák z Mělníka kvůli poranění kolene nedohrál „Něco jsem si tam pohnul, ale snad to nebude nic vážného. Horší bylo, že jsme v první půli nehráli dobře, Opava byla rychlejší a důraznější,“ říkal Kalabiška.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Karvinský Jan Kalabiška (vpravo v souboji s opavským Janem Schaffartzikem) se na jaře popere o novou smlouvu.

Článek

Karviná hostí už tuto neděli v prvním jarním kole právě Mladou Boleslav, vy ale kvůli dohodě klubů nesmíte nastoupit. Co na to říkáte?

Především mě to mrzí. V Boleslavi mě nechtěli a pak mě nenechají nastoupit. Jsou to takové podivné dohody, ale nedá se s tím asi nic dělat.

Cítil jste, že se schyluje k vašemu konci v Mladé Boleslavi?

Už po příchodu trenéra Kalvody jsem přestal hrávat a nezlepšilo se to ani po příchodu kouče Svědíka, který mi zhruba po dvou týdnech zimní přípravy řekl, že bych pod ním nenastupoval a můžu si něco hledat. Když přišla nabídka z Karviné, tak jsem moc neváhal. Ve smlouvě je i možnost opce, tak tady možná budu pokračovat i dál, pokud se mnou budou v Karviné spokojení.

Budete tedy na jaře bojovat ve třiceti letech o další angažmá?

Dá se to tak brát. Mám ale ještě v Boleslavi smlouvu i na příští rok, takže uvidíme na konci sezóny.

Trenér Jozef Weber vás zkouší v záloze i v obraně. Ale na Slovensku jste hrál i v útoku a vystřílel jste si korunku pro krále střelců. Kde se cítíte nejlépe?

V záloze. Ale na Slovensku jsem hrál na všech třech postech. Jsem takový univerzál. Je to dobré v tom, že když někdo vypadne, tak můžu zaskočit i na postu, kde bych obvykle nehrál.

Jak vnímáte Karvinou? Je to nováček, kterému se možná pořád tak trochu nevěří.

Vím, že tady má tradičně silnější pozici Baník, i když teď hraje druhou ligu. Karviná mu vyšla vstříc i s domácími zápasy, které budeme teď hrát v neděli. Jsme ale na dobrém místě tabulky, beru to jako další výzvu a hlavně možnost nadále hrát první ligu.

A výhled do jara? Bude to především boj o to nesestoupit?

Nemyslím si. V Boleslavi je asi kvalitnější mančaft, ale kvalita je tady taky. Máme na to, ty body potřebné k záchraně uhrát. Nebojím se toho.

Reklama

Související témata: