Hlavní obsah

Třetí titul v řadě prostě chci, pravil majitel Plzně. A kouč na jeho přání samo sebou kývl

Minimální bodový náskok po podzimu mají, odložený zápas u Botiče jim rovněž nahrává, proto fotbalová Plzeň myslí na jediné. Na titul. A třetí v řadě, což v samostatné české lize zatím kromě Sparty nikdo nesvedl. „Jiná varianta pro mě neexistuje. Chci ho, takže našim jediným cílem je ho obhájit,“ dal majitel Viktorie Tomáš Paclík pražským konkurentům jasně na srozuměnou, k čemu trenéry tlačí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf Plzně Tomáš Paclík třetí mistrovský titul v řadě chce.

Článek

Co za dané konstelace Romanu Pivarníkovi zbývá, než přitakat? A přitakat s chutí, protože sám by titul také moc chtěl. Na předchozích štacích na něj nemohl ani pomyslet, jenže v Plzni je v jiné situaci.

Pivarník už se cítí komfortněji

Jeho předchůdci ho získávali. Vrba, Koubek, Krejčí. Teď je tudíž na tahu on. Zvláště, když je v jiné pozici, než když v létě do Plzně přicházel.

„Asi skutečně komfortnější, i když tento pojem zahrnuje řadu faktorů. Výsledky, stejně jako odvedenou práci," chvíli Pivarník přemýšlel, aby posléze souhlasil.

„Ale ano, komfortněji se cítím. V přípravě jsme odmakali všechno, co jsem plánoval, kádr se také rozšířil. Pokud nedojde ke zraněním, existuje v něm vzájemná zastupitelnost, což je pro trenéra hodně důležité. Nemusí při skládání sestavy improvizovat, což není dobré, neboť každá improvizace se promítá do výkonu,"  zeširoka meditoval nad položenou otázkou.

„Ano, jsem spokojenější, než když jsem na podzim do Plzně přicházel," potvrdil nakonec.

Kádr, který už v průběhu podzimu opustili Kolář s Rajtoralem, doznal jistých změn. Ďuriš odešel do Orenburgu, Holenda hostující na podzim ve vršovickém Ďolíčku kope na Julisce, Suchan bude hostovat v Příbrami.

Přál si Rakušana, měl ho mít. Ale...

Pivarník má naproti tomu vysněnou akvizici z Rakouska, kterou se stal zkušený Ivanschitz, do obrany mu ze Zlína přivedli Hájka, koupili i slovinského beka Janžu. A k tomu navrch talentovaný Chrien stažený z hostování ve slovenském Ružomberoku a Hlavatý, po kterém trenér sáhl do juniorky.

Proto musí Pivarník majitelovo přání akceptovat se vším všudy. I se zřejmým imperativem v Paclíkově hlase.

„Budeme se snažit, aby třetí titul v řadě Plzeň měla," nemohl pochopitelně oponovat. Vždyť klubové vedení mu v zimě přivedlo posily, na které nebyla česko - slovenská Viktoria dosud zvyklá.

I Slovince Janžu.

Také rakouského světoběžníka Ivanschitze.

Fotbalisty, které si Pivarník přál a měl je tudíž mít.

„Chtěl jsem je nejen pro jejich nesporné fotbalové kvality, pro mě vždy byl a je důležitý charakter hráčů. Jejich osobnost, vlastnosti, lidská tvář. Fotbalová výkonnost se odhadnout dá, ale jak nová akvizice do mužstva zapadne, to je i o štěstí. Proto jsem si ty dva testoval dlouho a jsem spokojen. Zapadli," kvitoval plzeňský kouč, i když i on si musí počkat, co přinesou a mužstvu dají Janža a hlavně Ivanschitz.

„Ivanschitz je výborným fotbalistou. A jeho přístup k fotbalu a životu naprosto profesionální. Ve srovnání s Pavlem Horváthem bílá a černá, den a noc. I „PR" má Andreas náramné, ale teď bude muset dokázat, že je formátem i na hřišti. Že je tím frajerem, který bude na jaře rozdílovým hráčem," upozorňoval  generální manažer Adolf Šádek.

I tohle samozřejmě Pivarník ví. Jenže když majitel řekne, že chce titul, musí si notovat s ním. A rád, protože na rozdíl od Paclíka, který už se chlubí čtyřmi, on ještě žádný nemá.

Může si sice opakovat: „Máme dobrou výchozí pozici, ale také půl sezóny před sebou," nakonec ale stejně prohlásí: „Chceme třetí titul v řadě získat."

Reklama

Související témata: