Hlavní obsah

Sparta lukrativní nabídku z Číny odmítla, Dočkal je pro ni důležitější než milióny

Praha

Moc nechybělo, a mohli odletět do Rostova bez svého špílmachra. Reprezentant Bořek Dočkal však Letnou neopouští. Fotbalová Sparta odmítla lukrativní nabídku na záložníkův přestup do Číny. Klíčový hráč mužstva je pro ni na startu jara až příliš důležitý. Nejmenovaný čínský zájemce přitom podle médií za Dočkala nabídl částku 175 miliónů korun!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal po vítězství nad Southamptonem. Klíčový záložník zůstává ve Spartě...

Článek

Balík nejen pro klub, ale také pro hráče - roční plat přibližně 70 miliónů korun. Taková nabídka z Číny samozřejmě vyvolala na Letné patřičný poplach. Sparta ho ale ustála a svého lídra, který má smlouvu až do léta 2020, udržela.

„Mohu potvrdit, že nabídka z Číny měla skutečně nadstandardní parametry jak pro klub, tak pro hráče. Aktuálně jsme se však rozhodli upřednostnit sportovní hledisko před ekonomickým profitem," oznámil na klubových stránkách generální ředitel Adam Kotalík.

Nabídka, o které se musí přemýšlet

„Odchod tak důležitého hráče pár dní před důležitým vstupem do jarní sezóny a dvojzápasem s Rostovem, ve kterém chceme uspět, by představoval příliš velký zásah do týmu," poukazuje.

Vedení zvažovalo své kroky i po dohodě s Dočkalem. „Nijak jsme na hráče ohledně přestupu netlačili a oceňuji, že ani Bořek nevyvíjel tlak na nás. Společně jsme dospěli k názoru, že tohle řešení je v tuto chvíli správné," ujišťuje Kotalík.

Tuto verzi v rozhovoru pro klubovou televizi potvrzuje i samotný záložník. „Hrozně rychle to nabralo na obrátkách. Nabídka byla taková, že oběma stranám nedalo, abychom se nad ní alespoň nezamysleli a nepřemýšleli o ní," líčí Dočkal.

Záložník chtěl mít čisté svědomí

Letenští fanoušci si však mohou oddechnout. Hráč s největším počtem asistencí v aktuálním ročníku Evropské ligy se nadále připravuje s týmem a ve středu odcestuje do Rostova, kde Spartu čeká vstup do jarní vyřazovací části pohárové soutěže.

„Od začátku jsem chtěl mít čisté svědomí, aby se klub necítil ode mě pod tlakem. Takže jsem dal jasně najevo, že se dokážu smířit s tím, pokud by klub zaujal stanovisko, že mě uvolnit nechce," popisuje osmadvacetiletý reprezentant. „Chtěl jsem dát klubu svobodnou volbu, aby věděl, že ode mě nehrozí negativní reakce."

Načasování bylo pro všechny náročné

Kdyby nabídka přišla dříve nebo ve vhodnější dobu, možná by ji Sparta akceptovala.

„Načasování bylo pro všechny náročné... Klub upřednostnil sportovní hledisko, což plně respektuji. Tím chci debatu ukončit. Vedení není jedno, jaká bude budoucnost Sparty. Takže nejlepší cesta je chystat se na to, co nás čeká. Z mnoha pohledů pro Spartu důležité období," zdůrazňuje Dočkal před startem jara.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice