Hlavní obsah

Slavia - Vyšehrad 7:0Sešívaní pálili šanci za šancí. Přesto si s třetiligovým celkem hravě poradili

Praha
Aktualizováno

Slavia si v posledním přípravném utkání před jarní částí fotbalové ligy s chutí zastřílela. Na domácím stadiónu v Edenu přejela třetiligový Vyšehrad 7:0. Svěřenci Jaroslava Šilhavého se tak vítězně naladili na sobotní zápas 17. kola proti Jihlavě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zprava Mick van Buren ze Slavie přijímá gratulaci k jednomu ze svých dvou gólů od Tomáše Součka ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní měli už od začátku zápas pod kontrolou. Soupeře k ničemu nepustili a sami naopak zaměstnávali obranu Vyšehradu. Hned po sto padesáti vteřinách udeřil z první střely na bránu Mešanovič, který byl v prvním poločase nejaktivnějším slávistou. Bosenský kanonýr si mohl připsat také asistenci, ale Škoda z malého vápna přestřelil, což zcela odráželo vývoj střetnutí.

Slavia si vytvořila několik slibných příležitostí, ale nedokázala je gólově zužitkovat. Kromě Škody spálili své šance také Zmrhal, Hušbauer a Mešanovič. Ujala se až střela Sýkory čtyři minuty před pauzou. Třiadvacetiletý záložník se trefil poprvé po svém příchodu z Liberce.

Do druhého poločasu udělal trenér Šilhavý sedm změn. Do hry poslal Almira, Baráka, Součka, Bílka, Bořila, Van Burena a Tecla. A právě zkušený útočník se po pár minutách na trávníku v rychlém sledu dvakrát prosadil. I pro něj to byly premiérové zásahy.

Už na 5:0 zvyšoval Nizozemec Van Buren, který mohl vstřelit hattrick, ale nejprve trefil tyč a poté netrefil branku. Dočkal se až minutu před koncem. Do konstrukce brány střílel i Barák, který si ale v 72. minutě spravil chuť a také se zapsal mezi střelce. Slavia pak zbytek zápasu kontrolovala a v osmém přípravném střetnutí si připsala páté vítězství.

Zápas splnil účel

"Chtěli jsme tenhle zápas s tímto soupeřem na vlastním hřišti. Ty těžké zápasy jsme odehráli na soustředění ve Španělsku, teď už jsme nepotřebovali takového soupeře. Chtěli jsme si osahat trávník a aby se případně nic nestalo. Splnilo to účel," řekl novinářům Šilhavý.

"Věřím, že jsme připraveni, až ostré zápasy nás samozřejmě prověří, jak dalece. Ale věřím, že jsme přivedli kvalitní hráče, tým zůstal pohromadě a zkvalitnilo se to. Minimálně konkurence vzrostla, takže věřím, že to bude jen k dobrému," dodal.

Přípravný fotbalový zápas:
Slavia Praha - Vyšehrad 7:0 (2:0)
Branky: 50. a 58. Tecl, 59. a 89. Van Buren, 2. Mešanovič, 41. Sýkora, 72. Barák
Slavia: Pavlenka - Flo (60. Mareš), Deli (46. Bílek), Lüftner (60. Žežulka), Frydrych (46. Bořil) - Zmrhal (60. Čermák), Ščuk (46. Barák), Hušbauer (46. Souček), Sýkora (46. Alvir) - Mešanovič (46. Tecl), Škoda (46. Van Buren). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: