Hlavní obsah

Zlín se jara nebojí. V sestavě může mít i sedm cizinců a chce skončit do pátého místa

Zlín

Skončit v nejvyšší soutěži nejhůř do pátého místa, které může ještě znamenat účast v předkole Evropské ligy, a dojít co nejdál v tuzemském poháru. S takovými ambicemi vstoupí do jara fotbalisté Zlína.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vukadin Vukadinovič (vpředu) bude i na jaře působit ve Zlíně, klub ho do Slavie nepustil

Článek

„Jsem přesvědčený, že jsme dobře připraveni. Vydařilo se nám herní soustředění v Turecku, po návratu jsme už převážně trénovali na přírodní trávě. Disponujeme šestnácti či sedmnácti hráči, z nichž může kdokoliv naskočit do základní sestavy. Pátá příčka je pro mě hranou úspěchu, raději bych samozřejmě skončil výš," tvrdí zlínský kouč Bohumil Páník, jehož celek byl nejpříjemnějším překvapením podzimu a přezimoval na čtvrtém místě.

Za první pětku budou na tým čekat prémie

Hráči i realizační tým mají slíbeny za umístění v elitní pětce prémie. „Jsou motivační, jejich výše je odstupňovaná," sdělil ředitel moravského klubu Leoš Gojš, aniž by prozradil, jaká suma na fotbalisty v případě splněné mety čeká.

Mužstvo v zimním přestupním termínu opustili útočník Harba, jenž odešel do druhé jihokorejské ligy, stoper Hájek, jehož zlákala nabídka mistrovské Plzně, a druhý brankář Holý, kterému vypršelo hostování ze Sparty. Do týmu naopak přibyli gólman Švenger z Příbrami, obránce Gajič z Bohemians 1905 a Beauguel z Dukly.

Trenér věří, že je tým kvalitnější než na podzim

„Jsem přesvědčený, že máme kvalitnější mužstvo než na podzim. U Beauguela však bude hodně záležet na tom, jak mu bude sloužit zdraví," poznamenal Páník.

Trenér nepřikládá velký význam tomu, že se mu pro pondělní jarní ligovou premiéru v Liberci rýsuje základní jedenáctka se sedmi cizinci. „To vůbec neřeším. V současném fotbale prostě nastupují ti nejlepší. Bez ohledu na to, jakým jazykem hovoří či jakou mají barvu pleti. To je i moje krédo," prozradil Páník.

Vukadinovič je pořád trochu naštavený, že nevyšla Slavia

Do základu se mu s největší pravděpodobností pod Ještědem vejde i záložník Vukadinovič, jehož Zlín nepustil v zimě do Slavie.

„Trochu to s ním zacvičilo. Prozatím mu nevyšlo něco, o čem snil, a zřejmě stále sní. Vuky je složitá postava, je na něm vidět, že je pořád trochu naštvaný. V přípravě nebyl zdaleka stoprocentní. Musí si uvědomit, že záleží jen na něm, zda zopakuje podzimní výkony a bude o něj zájem i v létě," uvedl Páník na adresu rychlonohého Srba.

Reklama

Související témata: