Hlavní obsah

Slovácko touží po středu tabulky. Pro nás je čest, že hrajeme ligu, řekl ředitel klubu

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka touží v jarní části první ligy udržet se ve středu ligové tabulky. Po podzimu osmý tým soutěže posílil pouze středopolař Jan Navrátil z Liberce. "Umístění v polovině tabulky považuji za velký úspěch," míní ředitel klubu Petr Pojezný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Stanislav Levý.

Článek

"Umístění v polovině tabulky považuji za velký úspěch. Pro nás je čest, že hrajeme ligu. Chceme do sestavy zapracovat vlastní odchovance," řekl na tiskové konferenci nový ředitel klubu Petr Pojezný, "Udělali jsme maximum, na jarní část jsme dobře připraveni," uvedl k zimní přípravě, v níž si tým prodloužil o týden herní soustředění v Turecku.

Na podzim vyhráli svěřenci trenéra Stanislava Levého jen čtyři zápasy, o lepší bilanci je připravilo šest remíz. Od předposlední Jihlavy dělí Slovácko pouze pět bodů.

Trenér Levý má o sestavě jasno, neřeší ani jeden otazník

"Tabulka je nahuštěná, nemůžeme být uspokojeni tím, že máme osmnáct bodů. Musíme být na každé utkání koncentrovaní, aby nedošlo k překvapení. Charakter mužstva a pracovitost je na vysoké úrovni. Důležité bude prodat v zápasech, co jsme natrénovali," řekl Levý. O základní sestavě už má jasno. "V Turecku se vykrystalizovala. Nemám žádný otazník," uvedl kouč.

V přípravě fotbalisté Slovácka z osmi zápasů prohráli jen jednou. Na soustředění v Turecku remizovali s Plovdivem 2:2, podlehli Luhansku 0:3, porazili Orenburg 3:1 a v ligové generálce zdolali Maribor 1:0.

Kádr opustil ofenzivní záložník Jaroslav Diviš, který zamířil do Jablonce. Po vypršení smlouvy odešel Milan Kerbr do Liberce a Filip Hlúpik našel nové angažmá ve Varně. Stoper Tomáš Košút se nedohodl s vedením na prodloužení smlouvy a klub s ním už nepočítá. Na hostování do Vítkovic odešel brankář Vít Nemrava.

Začátek jarní části sezony nestihnou Juraj Chvátal, jenž je po operaci ramene, ani Petr Chyla, kterého trápí natažený sval.

Reklama

Související témata: