Hlavní obsah

Podmanil si Afriku, pak mu Slavia dala nejkrásnější dárek v životě

Radek MalinaSport.czPrávo

Snový start roku prožil obránce fotbalové Slavie Michael Ngadeu, který v reprezentačním dresu Kamerunu patřil ke klíčovým hráčům při triumfu na mistrovství Afriky. Před startem ligového jara šestadvacetiletý borec doufá, že trofej z turnaje hraného v Gabonu nebyla jediná, kterou v probíhající sezóně získá.

Michel Ngadeu dostal od Slavie dárekVideo: Sport.cz

 
Článek

„Triumf na mistrovství Afriky byl nezapomenutelný zážitek. Pro mě i celou zemi. Kdyby mi někdo řekl před šesti měsíci, že budu vítězem šampionátu, považoval bych toho člověka za blázna. Bylo to absolutně nepředstavitelné. Ale jde o demonstraci možností, které fotbal poskytuje," usmíval se Ngadeu, když se vracel k největšímu vítězství dosavadní kariéry.

„Od začátku mě i spoluhráče hnala touha po úspěchu. Když jsme ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu vyřadili Senegal, začal jsem věřit v celkový triumf," vyprávěl Ngadeu, jenž k úspěchu výrazně přispěl.

Nepovažuji se za hvězdu, říká fotbalista. Pak ho přijal prezident

Vstřelil vítězný gól při utkání základní skupiny, když soupeřem Kamerunu byla Guinea-Bissau, rozhodující trefu pak obstaral i v semifinále při boji s Ghanou. Nebylo divu, že borce patřícího Slavii zařadili experti do ideální jedenáctky šampionátu. „Nepovažuji se ale za žádnou hvězdu, byť v poslední době na mě tak někteří lidé nahlížejí," zůstával skromný Ngadeu a přiznával, že chvíle po velkém vítězství byly výjimečné.

„Kamerun čekal na vítězství patnáct let, takže si každý umí představit, jak velká oslava následovala. Byla hodně emotivní. Vždyť nikdo nečekal, že bychom takového úspěchu dosáhli. Po návratu domů nás dokonce přijal prezident a předal nám vyznamenání," vracel se k opojným okamžikům Ngadeu.

Na kapotě má svůj obrázek v dresu Kamerunu i Slavie, brzy půjdou pryč

Od vedení Slavie dostal za triumf vysněný automobil. „Ještě ve středu jsem v klubu říkal, jestli by se mnou někdo zašel koupit Mercedes. Odvětili, že nikdo nemá čas, abych vydržel do čtvrtka. Už chápu. Jde o nejkrásnější dárek mého života," rozplýval se nadšený Ngadeu, jehož podobizna v dresu Kamerunu i Slavie s velkým popiskem zdobí kapotu jeho nového vozu. „Musím to promyslet a možná fotografii odstraním dříve, než jsem měl v plánu," krčil rameny, když si uvědomil, jak budou možná na reklamu reagovat fanoušci rivala z Letné.

Nicméně po slavném triumfu v reprezentačním dresu už Ngadeu dychtivě vyhlíží jarní bitvy ve Slavii. „Triumf z Afrického poháru může přebít jen titul mistra světa," smál se úspěšný borec.

Víc už je jen titul mistra světa

„Celá kariéra je založená na získávání velkých vítězství. A Africký pohár je minulost, takže se soustředím na jaro. Kdybych vyhrál titul se Slavií, šlo by rovněž o velmi emotivní a silný okamžik. Věřím, že máme kvalitu a patřičné sportovní zbraně k dosažení takového úspěchu," přemítal Ngadeu, jenž během šesti duelů v Africe nastupoval v záložní řadě, zatímco ve Slavii jej trenér staví do středu obrany. „Je mi jedno, jaký post mi trenér určí. Není v tom zásadní rozdíl. Pokaždé odvedu vše pro úspěch týmu."

Reklama

Související témata: