Hlavní obsah

Kapitán Slavie Piták míří do zahraničí, jedná v Salcburku

PRAHA

Fotbalová Slavia Praha přijde pravděpodobně před novou sezonou o jednoho z klíčových hráčů Karla Pitáka. Kapitán mužstva má namířeno do zahraničí, kde má zájem o jeho služby několik týmů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Karel Piták

Článek

Mezi největší uchazeče o pravého ofenzivního záložníka patří bohatý rakouský klub Red Bull Salcburk, kde již hrají reprezentant Vratislav Lokvenc a Patrik Ježek. Ambiciózní mužstvo skončilo v lize na druhém místě a čeká ho předkolo Ligy mistrů.

Piták má s pražským týmem smlouvu do konce letošního roku a Slavia ví, že po jeho vydařené sezóně má poslední možnost hráče výhodně prodat. "Má několik nabídek, ale žádná konkrétní na klub zatím nedorazila," řekl ve středu mluvčí Slavie Alexander Kliment. Piták však podle něj již odjel na jednání do Salcburku. "Pokud bude nabídka pro Slavii zajímavá, tak bude o jeho přestupu určitě jednat," dodal Kliment.

Šestadvacetiletý Piták dal v letošním ligovém ročníku deset branek a skončil druhý za králem střelců Milanem Ivanou ze Slovácka. Do Slavie přišel v roce 2001 z Hradce Králové a na svém kontě má dosud 160 ligových zápasů, ve kterých nastřílel 35 gólů. Jednou oblékl i reprezentační dres.

Reklama

Související témata: