Hlavní obsah

Slavia - Jihlava 2:0Slavia si po výhře nad Jihlavou okusila, jaké je to vést ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Škoda 1 : 0
51. Škoda (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

I Slavia si už v lize okusila slast prvního místa. Díky tomu, že do jara vstoupila dřív než podzimní lídr Plzeň a že v Edenu Jihlavu porazila 2:0, se dostala minimálně na dvě hodiny na vedoucí příčku. Na mistrovské Viktorii pak bylo, jak Pražanům odpoví. Pro sešívané s třemi novými posilami v sestavě nepředstavoval duel se soupeřem zmítajícím se pod čarou ligového ponoru zase až takový problém, jen s proměňováním šancí to bylo slaboučké, takže roli spasitele na sebe musel vzít už tradičně autor obou gólů Škoda.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Slávistický útočník Milan Škoda překonává brankáře Jihlavy Jana Hanuše.

Článek
Fotogalerie

Hned dvakrát během prvních dvaceti minut ukázal Sýkora, proč ho byla Slavia v zimě tak lačná a neváhala za něho zaplatit sumu, kterou liberecký boss Karl požadoval.

Nejdřív chtěl nechat střelecky vyniknout Mešanoviče, takže mu naservíroval před bránu přímo výstavní přihrávku, bosenskému legionáři ovšem chyběly dva kroky, aby ji dostihl.

Po třinácti minutách dostal domácí snajpr Škoda od Sýkory balón ještě výstavnější. A přímo na hlavu, takže červenobílé ochozy explodovaly nadšením, neboť i jihlavský gólman Hanuš už byl překonaný. Tyč mu však v tu chvíli pomohla.

Po pár minutách však už Hanuše nemohlo spasit nic, protože Škoda se na něho řítil po dlouhém nákopu Frydrycha úplně sám. Skóroval snadno a pohodlně, protože hostující stopeři mu dopřáli prostoru, kolik se mu uráčilo a nebohý gólman nemohl jejich minelu napravit.

Hanuš si zachytal

Jen u jedné slávistické trefy ale v první půli, která po výpadku elektrického proudu začala se čtvrthodinovým zpožděním, zůstat nemuselo. V partii hrané na jednu bránu měli Škoda s Mešanovičem minimálně po třech dalších velkých šancích, Škoda navíc podruhé trefil tyč, Hanuš pak pochytal, co se pochytat dalo.

Ani po přestávce se slávistická kanonáda nerozjela, i když ji Škoda proměněnou penaltou mínil odstartovat. Penaltou ovšem neskonale přísnou, protože k faulu na Sýkoru došlo ještě před šestnáctkou.

Bílkovi svěřenci za této konstelace pochopili, že jim není přáno a nemají tudíž už co ztratit, takže začali zlobit.

A určitě by zlobili ještě víc, kdyby se Ikaunieksovi podařilo po rychlém výpadu skórovat, nebo kdyby se ujala Dvořákova dalekonosná střela. Pavlenka ovšem v prvním případě zachránil, v druhém mu pomohla tyč, a když i Rabušic čtvrthodiny před koncem ve slibné pozici minul bránu, Slavia ošemetné chvíle přečkala a povinné body navzdory nepřesvědčivému výkonu po změně stran získala.

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)
Branka: 28.  a 51. z penalty Škoda. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták. ŽK: Ščuk - Batioja, Štěpánek, Kryštůfek. Diváci: 14 116.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Sýkora, Hušbauer (79. Ščuk), Barák, Zmrhal - Mešanovič (70. Tecl), Škoda (89. Van Buren). Trenér: Šilhavý.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Krejčí, Štěpánek - Fulnek (77. Vaculík), Hronek, Urblík, Batioja (85. Popovič), Novotný - Ikaunieks (64. Rabušic), Dvořák. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: