Hlavní obsah

Jen těch gólů mělo být víc. Kvůli lidem, neodpustil si slávistický kouč jemnou výčitku

Jenom chraptěl.... „Ale to není z toho, že bych na hráče tolik řval. Prostě jsem nastydlý,“ sotva sípal jihlavský kouč Michal Bílek poté, co první jarní pokus o body tolik potřebné k záchraně jeho týmu v Edenu nevyšel, takže se podle očekávání vracel z Prahy s prázdnou. Jedno mu ale ke cti sloužilo. Slavii pozlobil. A ve druhé půli dokonce na vkus domácích příznivců až moc. „Udělali jsme pár chyb, znejistěli a z toho se rodily šance soupeře, který neměl co ztratit,“ vysvětloval rozpačitý výkon po změně stran domácí kouč Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda a Josef Hušbauer oslavují gól na 2:0 proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Přitom Šilhavého nejvíc mrzelo, že k očekávané kanonádě nedošlo a patnáct tisíc diváků se muselo spokojit jen s dvěma góly.

„Hlavně kvůli lidem to mrzí. Přišli, fandili, byli skvělí," přiznával, že i on by rád vyprovodil Bílkovu Jihlavu s vyšším přídělem.

„Přitom na pět či šest nula to bylo," souhlasně přitakávala zimní posila z Teplic Michael Lüftner, která dostala v základní sestavě přednost před podzimním slávistickým kapitánem Jiřím Bílkem. „Pardon, na šest jedna, protože i Jihlava trefila tyč, takže byla gólu blízko," opravoval se vzápětí.

I slávisté nad výkonem Hanuše kroutili hlavami

Očekávaná kanonáda se však nekonala, i když do přestávky se hrálo jen na jednu bránu. Pochopitelně jihlavskou. Rezonovaly tyče, Škoda, Mešanovič zahazovali šanci za šancí, ale protože slávistický odchovanec mezi tyčemi Vysočiny Jan Hanuš čaroval, na ukazateli svítilo pořád hubených 1:0.

„Už na podzim nás mockrát podržel, takže jsem rád, že ve výkonech pokračuje," uznale ze sebe vypravil i trenér Bílek.

„Přitom jen já mohl dát minimálně hattrick. Nepochopím, jak třeba mohl vytáhnout mou hlavičku. Prostě fantastický zákrok," uznával domácí kapitán Milan Škoda, že Hanuš doslova čaroval.

Na Škodu si však nepřišel. Tváří v tvář domácímu šutérovi neměl nárok, po změně stran mu pak při penaltě nepřálo štěstí, neboť Škodova rána se od břevna přece jen odrazila za brankovou čáru.

Škoda: Radost nemám, že chodím na penalty

„To je tak, když chci stříle to zemi a k tyči," utahoval si ze šťastné trefy i sám Škoda, který se stal penaltovým, exekutorem z nouze. „Spadlo to na mě, protože třikrát jsme pokutový kop nedali a proto teď chodím já. Radost z toho ale nemám."

Když ale balón napálený do břevna skončil v síti, samo sebou se radoval, protože tím jistil vedení a nakonec i výhru.

„Důležitou, protože před prvním zápasem nikdy nevíte, co můžete čekat. Teď jsme ale spokojeni, protože se nám podařilo přenést podzimní pohodu i do jara. A navíc první půle byla dobrá i herně," kvitoval nový slávistický kapitán vítěznou jarní premiéru.

„Jen těch branek jsme měli nastřílet víc," neodpustil si jemnou výčitku trenér Šilhavý. „Kvůli lidem," kvapně dodával, aby si snad jeho kolega na jihlavské lavičce Bílek nemyslel, že ho chce potopit ještě víc.

Reklama

Související témata: