Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 1:0Plzeň děkuje střídajícímu Krmenčíkovi! Pivarník tak k padesátce dostal výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Krmenčík 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Nadřeli se zřejmě víc, než si před zápasem mysleli, nakonec však fotbalisté Plzně zdolali v rámci 17. kola fotbalové ligy poslední Příbram těsně 1:0. Spasitelem Viktorie se stal střídající Krmenčík, který v 70. minutě zblízka rozhodl. Západočeši tak udrželi pozici lídra, před Slavií mají náskok jednoho bodu a k dobru odložený duel na Bohemians 1095. Trenér Roman Pivarník se tak dočkal dárku ke svým pátečním padesátinám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík vstřeli jediný gól Plzně - ilustrační foto.

Článek

Favorit zahrozil hned v úvodu. Nejprve do rány Hořavy z osmi metrů stihl dát nohu jeden z obránců Příbrami, vzápětí po rohu hlavičkoval na přední tyči Poznar. Brankář Hruška měl co dělat, aby míč, směřující do sítě, vyrazil. Exzlínský útočník dostal překvapivě přednost před nejlepším podzimním střelcem Viktorie Krmenčíkem. Naopak podle očekávání od první minuty nastoupila největší zimní posila Ivanschitz.

Po solidním začátku se domácí na delší čas odmlčeli, až v 18. minutě vypálil z hranice šestnáctky nebezpečně Petržela. V 28. spálil obrovskou šanci Poznar, kterému jako na podnosu připravil pozici pro zakončení Řezník. Sám na malém vápně hlavičkoval přímo do náruče Hrušky.

V 38. minutě zahodil ještě větší příležitost Ivanschitz, který po přihrávce Řezníka netrefil odkrytou branku. Těsně před pauzou se pro změnu chytal za hlavu Kovařík, který s Hruškou přeloboval i branku.

Druhý poločas začal opětovným náporem Plzně. Z prvního útoku protáhl Hrušku Kovařík, vzápětí agilní Kovařík předložil tutovku Ivanschitzovi. Rakouský záložník z toho vytěžil jen břevno.

Pak si s nervy domácích fanoušků pohrál Řezník, který při malé domů pořádně prohnal gólmana Kozáčika. Ten však i ve složité situaci zachoval klid, dotírajícímu protihráči udělal kličku a rozehrál další akci Plzně. Čekání Doosan Arény na první gól ukončil v 70. minutě střídající Krmenčík. Pět minut po svém příchodu na hřiště si sběhl za obranu na nadýchaný centr Petržely a z kroku zavěsil.

Za krátko ale mohlo být vyrovnáno, když Kozáčik reflexivně zneškodnil ránu Rezka. Příbram, na jejíž lavičce si prvoligovou premiéru v roli hlavního kouče odbyl Kamil Tobiáš, který předloni krátce dělal asistenta v Plzni, se na půdě lídra statečně držela. Senzaci však domácí nakonec nepřipustili.

17. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 70. Krmenčík. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Koval. ŽK: Ivanschitz - Tregler, Bazal, Ayong. Diváci: 8876.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (74. Kopic), Ivanschitz (65. Krmenčík), Kovařík - Poznar (86. Hromada). Trenér: Pivarník.
Příbram: Hruška - Lupták, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Tregler, Rezek - Bazal (82. P. Pilík), T. Pilík, Kukec (85. Ayong) - Linhart (71. Krameš). Trenér: K. Tobiáš.

Reklama

Související témata: