Hlavní obsah

Z lavičky byl zklamaný, pak Krmenčík vystřelil Plzni výhru. Chyběly góly, tak jsem jeden dal, řekl

Plzeň

Očividně mu pozice náhradníka byla proti srsti. Nejlepší podzimní střelec Plzně Michael Krmenčík nečekal, že sobotní jarní premiéru s Příbrami začne na lavičce. Přesto to byl právě 23letý útočník, který lídra fotbalové ligy, jenž zahodil spoustu šancí, spasil. K vítězné trefě mu stačilo pět minut. Po centru Petržely zachoval klid, sám před gólmanem Hruškou nezaváhal a vystřelil Západočechům těsnou výhru 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Plzně Michael Krmenčík.

Článek

„Prvním dotekem jsem si míč dobře nachystal, mohl jsem v klidu zamířit. Povedlo se to ideálně," popisoval Krmenčík klíčovým moment. Příbramští signalizovali jeho ofsajd, televizní závěry však ukázaly, že se o postavení mimo hru nejednalo.

„V televizi jsem to neviděl. Ale když to sudí pustili, tak to ofsajd nebyl," podotkl Kmenčík, který byl zklamaný, že nehrál od začátku. "Ale to je fotbalový život, může se to stát každému," řekl útočník, před kterým dostal přednost Tomáš Poznar, kterému se v přípravě v koncovce dařilo víc.

„Příprava je od toho, aby se něco naběhalo. Trenér po útočnících požaduje, aby dávali góly i v trénincích. Mně se je v přípravě nedařilo střílet. Máme v Plzni velkou kvalitu na všech postech, je jedno, kdo hraje. Kvalita střídá kvalitu," podotkl Krmenčík.

Z lavičky 65 minut sledoval, jak jeho spoluhráči pálí jednu šanci za druhou. Nakonec vzal zodpovědnost do vlastních rukou. Bleskově. Udeřil 5 minut po příchodu na trávník. „Příbram neskutečně dobře napadala, zavírala nám střed hřiště. Přirovnal bych její způsob hry k tomu, jaký praktikoval Paris St. Germain proti Barceloně v osmifinále Ligy mistrů. Ale šance jsme si vytvářeli, z naší strany to byl dobrý zápas. Jen chyběly góly. Tak jsem pak jeden dal," culil se Krmenčík.

Jeho branka zajistila týmu důležité tři body v boji o mistrovský titul, kouč Roman Pivarník tak dostal ke svým pátečním 50. narozeninám očekávanou výhru. „Vstup do zápasu byl z naší strany výborný, bohužel jsme to nevyjádřili gólově. Příbram ale hrála hodně aktivně. Je jasné, že nám body nikdo nedá zadarmo," uvedl Pivarník.

Pivarník: Někdy je lepší vyhrát o gól, než 5:0

„Zahozených šancí z naší strany bylo příliš, ale podstatné je, že jsme si je připravovali. Někdy je to i o štěstí, kdy vám do sítě spadne tečovaná rána. Někdy vám tam zase nespadne nic. Leckdy je lepší po dobrém výkonu vyhrát o gól než 5:0," doplnil Pivarník.

Viktorii nyní čeká série tří těžkých zápasů. Ve Zlíně, na Slavii a doma s Libercem. "První krok jsme zvládli. Pokud budeme hrát dál tak, jako proti Příbrami, nemám strach," dodal Pivarník.

Reklama

Související témata: