Hlavní obsah

Přijde i prohra a pak se uvidí, jak jsme silní, ví Šilhavý i po třináctém utkání bez porážky

Praha

Ulevilo se mu, to bylo na slávistickém trenérovi Jaroslavu Šilhavém po výhře nad Jihlavou patrné. V Edenu sice navzdory zimním nákupům a posilováním kádru nikdo nevyřkl slovo titul jako imperativ, on sám však cítí, že jeho tým má mistrovskou partii rozehranou víc než slibně. Proto gradující nervozita před jarní premiérou, proto úleva, že Slavia jarní prolog zvládla a tři body získala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Článek
Fotogalerie

Stupňující se nervozitu jste před startem jara nijak netajil, když se však začátek zápasu s Jihlavou po výpadku elektrického proudu stále odkládal, musela ve vás narůstat ještě víc...

Nepříjemné to bylo hlavně pro hráče obou mužstev, kteří byli rozcvičení a museli čekat, kdy se začne. Ti moji se vyrovnali se situací zřejmě lépe.

Neříkejte, že vy jste nervózní nebyl...

Ale jo. Jenže pak někdo připomněl, že v posledním podzimním kole vypadla při našem zápase s Mladou Boleslaví elektřina také, a když jsme se pak vrátili na hřiště, hned jsme dali gól. V tu ránu jsem byl klidnější, neboť my jsme prostě na podobné situace už asi zvyklí.

I tak jste si po naplnění devadesáti minut oddechl, že tři body v Edenu zůstaly...

To určitě. Příprava byla dlouhá, očekávání veliké, my navíc v roli velkých favoritů. A i když se tohle všechno sečte, někdy to tak prostě nefunguje.

Do přestávky to ovšem fungovalo...

V prvním poločase jsme skutečně dominovali. Hráli jsme aktivně, vyhrávali osobní souboje, dali gól, měli i spoustu dalších příležitostí, s nimiž jsme špatně naložili. A v nástupu do druhé půle totéž...

Pak jste ale viditelně ubrali a Jihlava vás začala trápit víc, než jste zřejmě předpokládali... Hlavně v obraně to několikrát podezřele zaskřípalo.

Udělali jsme pár chyb, znejistěli a z toho se zrodily dvě tři vyložené šance soupeře, který už neměl co ztratit, a proto změnil rozestavení a začal hrát na riziko. Hlavně střídající Rabušic nám zatápěl, Pavlenka byl ale v této rozpačité pasáži naštěstí na místě.

Určitě jste si říkal: Ještě že tohle poučení přišlo hned na začátku jara a s Jihlavou k tomu.

Poučení to příštích zápasů to určitě je. Ukázalo nám, že musíme dál sbírat zkušenosti.

Nebylo to i tím, že jste zamíchal složením obrany, v níž se objevily zimní posily Lüftner a Flo? A jak vůbec hodnotíte tři nové hráče, které jste proti Jihlavě postavil do základní sestavy a mezi něž patřil i Sýkora?

Nechci jejich výkon zatím pitvat, natož je hodnotit jednotlivě. Všichni tři odvedli svůj standard, ale umí toho víc.

K Lüftnerovi byste ale komentář přidat mohl. Zvlášť, když dostal přednost před Bílkem, který na podzim nosil kapitánskou pásku a proti Jihlavě seděl jen na lavičce...

Přesvědčil nás v přípravě, takže se do sestavy dostal na úkor Bílka. Nevidím v tom nic divného... Bílek se sice na hřiště nedostal, ale jako kapitán má svou roli v mužstvu pořád. Ostatně, všichni musíme vystupovat jako tým.

Zatím tato zaklínací formule působí, neboť jedete na úspěšné vlně a ani v třináctém ligovém zápase v řadě jste neprohráli.

To souhlasím. Co jsme přišli, ještě jsme neprohráli. Ale i ta prohra se jednou dostaví a pak se uvidí, jak jsme všichni ve Slavii silní.

Reklama

Související témata: