Hlavní obsah

Sparta Konatého nezadupala, oceňuje Koubek. Afričan nicméně dál rozděluje fanoušky

Praha

Jako by neměli svých starostí dost. Letenští hned na startu jara musejí znovu řešit citlivé téma hříšníka Konatého, jehož část fanoušků odmítá přijmout zpátky do mužstva. Povinné tři body a prodloužení série již na 19 vzájemných zápasů bez porážky. To jsou pro fotbalisty Sparty pozitiva vítězství 1:0 nad Bohemians 1905. V derby se ho dočkal také Tiémoko Konaté, jehož trenéři ponechali v sestavě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiémoko Konaté ze Sparty během utkání s Klokany.

Článek
Fotogalerie

Muž, který rozděluje fanoušky Sparty. Africký záložník Tiémoko Konaté zůstal v základní jedenáctce, přestože ve čtvrtek se nechal v Rostově vyloučit a důsledkem byl debakl 0:4.

„Před zápasem jsem se nijak nezabýval tím, jestli soupeř Konatého znovu postaví. Ale když se mě ptáte, bylo to podle mě správné rozhodnutí. A velmi citlivé. Kdyby nenastoupil, byl by to zadupaný hráč," oceňuje Miroslav Koubek, trenér Bohemians.

Konaté tak dostal již třetí šanci. V zimě se vrátil do týmu poté, co si na podzim chtěl vytrucovat odchod. A hned po prvním jarním soutěžním duelu zamotal hlavu vedení zase.

„Jeho nasazení jsme samozřejmě zvažovali. Nebylo to jednoduché rozhodnutí. V Rostově nastal nejhorší scénář, jaký mohl být. Z vnitřního prostředí jsem ovšem cítil obrovskou podporu Timmyho, což bylo velmi důležité," popisuje velké dilema hlavní trenér Tomáš Požár.

Spoluhráči ho na reakce publika připravili

Ne všichni fanoušci Sparty hříšníka na hřišti rádi vidí. Kotel na něj nadále píská při každém doteku s míčem a připojuje drsná skandování. „Čekali jsme to, stejné to bylo i v generálce s Žilinou. Snažili jsme se Timmymu pomoci, snad se nám to podařilo. Byl na negativní reakce fanoušků připravený," líčí spoluhráč Aleš Čermák.

„Nechceme fanoušky rozdělovat, tato situace mi vadí. Chci všechny požádat, abychom byli jednotní, zaměřili se na Spartu a nechali už tohle téma být," prosí znovu kouč Požár.

Neprozradí, jaký interní trest Konaté za vyloučení v Rostově dostal. „Zásah do utkání to samozřejmě byl. V kontextu všech událostí, jež se staly před tím, jsme zaujmuli postoj, že ho podpoříme. Žádnou zvláštní mentální přípravu jsme s Konatém neměli. Mluvili jsme s ním, jestli je dost odolný. Vyzařovala z něj síla, že navzdory reakcím odehraje dobrý zápas. To také rozhodlo," poukazuje Požár.

Reklama

Související témata: