Hlavní obsah

Sparta našla nečekaného hrdinu, přesto po výhře slyšela pískot

Praha

Trochu nečekaný hrdina, ale Letenští si musejí moc a moc gratulovat, že ho tři dny po výprasku v Rostově našli. O osudu pražského derby rozhodl záložník Aleš Čermák, který vstřelil svůj vůbec první ligový gól za fotbalovou Spartu. Vršovického brankáře Berkovce zaskočil parádní střelou levačkou o břevno a přisoudil tak favoritovi hodně šťastnou výhru 1:0 nad Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čermák ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

„Musím se podívat na záznam, jak jsem gól vlastně dostal. Stál jsem zrovna v místě, kde střela vystoupala nejvýš, pak začala padat," kabonil se Martin Berkovec.

„Střílel jsem na zadní tyč, dopadlo to ale trošku jinak... Balón jsem do sítě musel dotlačit očima," přiznával Aleš Čermák, že jeho trefa byla také dílem štěstí.

Úspěšný střelec byl nicméně odměněn za pohotovost, s jakou zdálky vystřelil. „Nějaké pěkné góly už jsem dal v Mladé Boleslavi, ale tenhle je asi můj nejhezčí. Navíc první ligový za Spartu, o to více si ho cením," usmíval se hrdina derby.

Letenští sice na debakl v Rostově zareagovali ligovou výhrou, přesto je odměnil pískot vlastních fanoušků. Nejsou spokojeni s tím, jak Sparta do jara vstoupila.

„Potřebovali jsme především vyhrát, aby to z nás spadlo. Nebylo snadné se proti Bohemce prosadit. Ale ubojovali jsme to. Hlavní jsou tři body, hra nebyla optimální," uznal Čermák.

Výkon reprezentanta do 21 let ocenil také trenér Tomáš Požár. „V prvním poločase byl u důležitých situací. Druhou půli jsme neodehráli dobře jako tým. Ani on nebyl na úrovni jako před přestávkou. Ale v zásadě odvedl slušný výkon," zhodnotil letenský kouč.

Reklama

Související témata: