Hlavní obsah

Království za nového Schicka! Klokanům zoufale chybí střelec

Mít tak střelce, nemuseli bychom lelkovat ve druhé polovině tabulky. Také jarní premiéra potvrdila podzimní bolest fotbalistů Bohemians Praha 1905. „Máme prázdné ruce, jsme zklamaní. Ale z výsledku, ne z našeho výkonu,“ zdůrazňuje trenér Miroslav Koubek po nejtěsnější porážce 0:1 v derby na Spartě. Klokani na favorita zle dotírali a mohou si vyčítat, že nedosáhli aspoň na bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní hráči Bohemians po prohře na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Zvýšit produktivitu. To byl stěžejní cíl, s nímž Klokani šli do zimní přípravy. V minulé sezóně se mohli v útoku opřít o letenského hosta Patrika Schicka. Jenže zatímco mladý reprezentant začíná zářit v Serii A, tým od Botiče v novém ročníku střádá. S 15 vstřelenými góly je čtvrtý nejhorší v lize.

„Vidíte, že Schick poměrně brzy začíná řádit v italské lize. Takového hráče nenahradíte hned první rok... Naším nejlepším střelcem je se třemi góly Mašek," přemítá trenér Miroslav Koubek.

Góly si slibují od Kabajeva

„Herně to není špatné, ale gólů dáváme opravdu málo. Odvíjí se to také od typologie hráčů, jež máme k dispozici. Naši hrotoví útočníci dali za podzim dohromady jediný gól... Pak musíme do koncovky zapojit větší počet hráčů. Tudy vede cesta," plánuje kouč.

Klokani si věřili, že na Spartě mohou bodovat. Jenže koncovka je znovu zradila.

„Šancí jsme měli dost, největší Markovič. Taktiku jsme splnili, ale nedali gól. To je deficit našeho výkonu. Rozdíl je v tom, že oni se aspoň jednou trefili. My ne. Mrzí mě to. Nízká produktivita - tam je náš problém. Nemáme snajpra, slibujeme si to od Kabajeva, ale ještě nemohl hrát. Systémově mužstvo připravené je," líčí Koubek po jarní premiéře.

Markovič v tutovce selhal

Dál musí čekat na debut lehce zraněného ruského dvojnásobného krále střelců estonské ligy. Další novic Miroslav Markovič totiž v tutovce selhal.

„Dobře jsem si míč zpracoval, ale zvolil asi špatné zakončení. Podali jsme dobrý výkon. Kdybychom jeden gól dali, odvezli bychom si bod," drbe si hlavu srbský útočník.

Reklama

Související témata: