Hlavní obsah

Sparta pod tlakem nezáří. Před odvetou s Rostovem přijdou další změny

Praha

Jako jediní z českých týmů začali jaro na dvou frontách a první týden pro ně nedopadl nejlíp. Fotbalisté pražské Sparty nejprve ve čtvrtek prohráli v Rostově na Donu hladce 0:4 a v neděli pak s odřenýma ušima doslova vypotili nejtěsnější výhru 1:0 v derby s Bohemians. „Jsme si vědomi, že musíme přidat v našem herním projevu,“ nezastírá hlavní trenér Tomáš Požár.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Mario Holek v derby proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Anglické týdny jsou jejich denní chleba. Proto jim bylo od začátku jasné, že derby může být zapeklitou zkouškou. A bylo.

„Zápas v Rostově, byť dopadl jednoznačně, nás stál hodně sil. Šlo o náročné utkání na těžkém terénu, proti velmi dobře fyzicky vybavenému soupeři, takže to v neděli možná bylo trošku znát," poukazuje zkušený stoper Mario Holek.

Po neúprosném debaklu se Letenští potřebovali zvednout především výsledkově, nedopustit v dlouhodobé soutěži další bodovou ztrátu. To se jim díky výstavní Čermákově trefě podařilo. Ani stopy však nebylo po dominantním herním projevu, který si pro jaro vytýčili.

„Ve čtvrtek jsme neodehráli dobrý zápas, dostali se tak pod kritiku a tím i pod tlak. V pátek jsme cestovali, ale museli jsme zápas s Bohemkou prostě zvládnout. Jsme rádi za výhru, i když víme, že musíme přidat v našem herním projevu," souhlasí hlavní trenér Tomáš Požár.

Druhý anglický týden následuje

Tři body se počítají, nicméně po slibné zimní přípravě panují z výkonů českého vicemistra rozpaky.

„Herní projev asi nebyl úplně nejoptimálnější. Nebyli jsme tolik na míči, chyběl nám aktivnější pohyb, ale pořád jsme byli ve vedení," utěšuje se Holek.

Postup přes Rostov do osmifinále Evropské ligy už je nejspíš utopií. Spartu tak čeká poslední anglický týden na jaře - ve čtvrtek domácí odveta a v neděli další ligový duel v Jablonci.

Před derby sáhli trenéři ke třem změnám v základní sestavě proti Rostovu a jedenáctka bude zase jiná i v odvetě. Už jen proto, že hrát nebude vyloučený Konaté.

„Jsme ve dvou soutěžích a předem jsme avizovali, že sestavou rotovat budeme. Snažíme se některým hráčům ulevit, teď zase nastoupíme ve čtvrtek a v neděli," potvrzuje změny Požár.

Reklama

Související témata: