Hlavní obsah

Statistika: Nejvíc toho naběhal Souček, nejrychlejší byl Néstor

Praha

Jarní část fotbalové ePojisteni.cz ligy odstartovala a soutěž poprvé v sezóně zveřejnila část fitness dat, která se vyhodnocují na základě přesného měření. Nejvíc metrů v 17. kole naběhal liberecký Souček, největší úsek ve sprintu urazil brněnský Ashiru, největší rychlost vyvinul sparťan Néstor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový sparťan Néstor Albiach.

Článek
Fotogalerie

Rychlíkem kola se při své premiéře v české nejvyšší soutěži stal brněnský krajní záložník Ashiru, který ve sprintu urazil 575 metrů. Tím zastínil všechny ostatní a potěšil kouče Svatopluka Habnce, jenž ho právě pro tyto schopnosti do Zbrojovky ze Slovenska přivedl.

Co se týče naběhané vzdálenosti, v ní dominoval liberecký Tomáš Souček. Talentovaný středopolař urazil při duelu se Zlínem vzdálenost 12 418 metrů, čímž předčil všechny ostatní. Přitom se Slovanem po příchodu ze Slavie stihl jen páŕ tréninků.

Nejvyšší stupeň rychlosti zase vyvinul Néstor ze Sparty (32,4 km/h).

Mezi týmy opanovala zajímavé běžecké statistiky třeba vršovická Bohemka, jejíž hráči bojovali na Spartě. Nakonec padli 0:1, celkem ale urazili 117 733 metrů, což v minulém kole nedokázal žádný jiný tým. Nejrychleji zase běhala Mladá Boleslav, jejíž hráči ve sprintu naběhali dohromady 2511 metrů.

Reklama