Hlavní obsah

Příbram - Slavia 1:8Slavia rozstřílela Příbram a vede ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Škoda 0 : 1
17. Sýkora 0 : 2
29. Hušbauer 0 : 3
55. Ngadjui 0 : 4
59. Divíšek 1 : 4
61. Mešanovič 1 : 5
73. Ngadjui 1 : 6
79. Ngadjui (penalta) 1 : 7
82. Bořil 1 : 8
Záznam online reportáže

Za necelou půlhodinu dala Slavia v sobotu večer Příbrami na jejím trávníku tři góly a dostala se tak do čela ligy o bod před dosud vedoucí Plzeň. U říčky Litavky hosté jasně dominovali, a debaklu dali po změně stran především zásluhou hattricku střídajícího Ngadeua a přihrávek Sýkory podobu rekordní prohry na domácím hřišti v této sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie slaví gól do sítě Příbrami.

Článek

Příbram začala s chutí, ale první pokus T. Pilíka skončil daleko nad brankou. To Mešanovič alespoň vyzkoušel Hruškovu pozornost. První šanci měli domácí, ale centr T. Pilíka Tregler hlavou mezi tyče nedostal. Vypadalo to však, že domácí budou favorita hodně zlobit.

Debakl za půl hodiny

A tak po sedmi minutách udeřila Slavia. Sýkora našel Škodu, který pálil přesně ke vzdálenější tyči. Hruška se za přízemní střelou jen podíval. Slavia sice nechala domácí přiblížit na pár metrů ke svojí šestnáctce, ale po získání míče okamžitě přešla do smrtících brejků. Po Hušbauerově vysunutí mohl navýšit vedení Zmrhal. Hruška však byl u míče dřív. Když si po čtvrt hodině udělal Zmrhal z neohrabaného Luptáka trhací kalendář a posadil míč přesně na hlavu nepokrytého Sýkory, který aniž by vyskočil, do míče jen trknul, bylo o osudu zápasu rozhodnuto.

A to ještě Chaluš v posledním okamžiku tečí zabránil Mešanovičovi, aby dal po necelých dvaceti minutách výsledku podobu debaklu. O to se postaral o dalších deset minut později Hušbauer, jemuž po Frydrychově autovém vhazování posunul míč hlavou Škoda, stačilo špičkou kopačky jen ťuknout míč k tyči. Slavia do konce poločasu na trávníku dominovala, ale její gólový apetit jako by byl už uspokojen. Snaha Příbrami končila na červenobílé zdi. Jediný, kdo na sebe víc upozornil, byl Květ, a to faulem na Škodu.

Africký šampión se trefil hlavou

Hned po změně stran Zmrhal znovu vyškolil Luptáka, ale pálil půl metru nad plachtícího Hrušku i břevno jeho branky. Slavia si udržovala převahu, ale další střelecké pokusy měly spíš symbolickou podobu a Hruška, jediný domácí hráč, který snesl přísnější měřítko, si s nimi poradil. Nestačil však na hlavičku střídajícího Ngadeua, jehož našel od rohového praporku Sýkora.

Slavia se po čtvrtém gólu přenesla na pár minut v myšlenkách už na jarní šlágr s Plzní, který ji čeká příští neděli, a domácí se dočkali čestného úspěchu. Střelu T. Pilíka ještě Pavlenka vyrazil, ale po chybě Ngadeua se dostal k míči sváteční střelec Divíšek, do té doby neviditelný, a poslal míč parádně pod břevno. Inkasovaný gól červenobílé probral a Sýkora, král zmrzlého večera, si připsal třetí gólovou asistenci, kterou završil Mešanovič. Když se pak Ngadeu trefil přesně k tyči střelou za hranicí šestnáctky, byli domácí na ručník do „ringu." A to ještě v 77. minutě Chaluš s Luptákem poslali k zemi Tecla a Ngadeu završil z penalty hattrick. A příbramské hrůze nebyl konec. Střídající Bořil zarazil do rakve domácích osmý hřebík.

18. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Slavia Praha 1:8 (0:3)
Branky: 59. Divíšek - 55., 73. a 79. z pen. Ngadeu, 8. Škoda, 17. Sýkora, 29. Hušbauer, 61. Mešanovič, 82. Bořil. Rozhodčí: Julínek - Moláček, Vysloužil. ŽK: Rezek, Ayong, Květ, Lupták, Hruška (všichni Příbram).
Příbram: Hruška - Lupták, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Tregler, Květ (75. Krameš) - P. Pilík, T. Pilík (89. Januška), Rezek - Ayong (81. Kacafírek). Trenér: Tobiáš.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Sýkora (81. Bořil), Hušbauer, Barák, Zmrhal - Škoda (51. Ngadeu), Mešanovič (69. Tecl). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: