Hlavní obsah

Dallas se vzpamatoval v pravý čas

SAN ANTONIO

Basketbalisté Dallasu stáhli v úterním semifinálovém utkání NBA v San Antoniu devatenáctibodový náskok soupeře a po vítězství 103:91 si vynutili další zápas. Favorizované San Antonio vede ve finále Západní konference 3:2, šesté utkání série je na programu ve čtvrtek v Dallasu.

Foto: ČTK

Emanuel Ginobili (vpravo) ze San Antonio Spurs a Adrian Griffin z Dallas Mavericks v pátém utkání finálové série Západní konference NBA.

Článek

I tentokrát se přitom hosté museli obejít bez svého nejlepšího střelce Dirka Nowitzkého, který se stále zotavuje po zranění kolena. V roli tahounů ho tentokrát zastoupili Michael Finley a Nick Van Exel.

Západní konference NBA - finále
San Antonio vs Dallas 91:103 (stav série 3:2)

Lepší přístup

Dallas přitom nezačal utkání právě dobře a dlouho to vypadalo, že sezóna, kterou začal sérií 14 vítězství, pro jeho hráče skončí. Po první čtvrtině San Antonio vedlo 30:23 a především střelba z pole patřila mezi jeho spolehlivé zbraně. V druhé čtvrtině si vypracovalo náskok až 19 bodů, hosté ale do přestávky snížili na 47:58.

"Náš celkový přístup byl v druhém poločase mnohem lepší," pochvaloval si výkon týmu po přestávce Finley, autor 31 bodů. Dallas postupně vyrovnal hru a v úvodu poslední čtvrtiny snížil ztrátu na pět bodů.

Duncan nebyl spasitelem

Deset minut před koncem už byl po přesné Van Exelově střele rozdíl jen bodový a o necelé tři minuty později se Dallas ujal vedení (85:84). To už si nenechal vzít a naopak postupně zvyšoval svůj náskok až na 13 bodů.

"Na konci druhé čtvrtiny jsme nedokázali zužitkovat zkušenosti," posteskl si trenér San Antonia Gregg Popovich. Nejlepším střelcem domácích byl tradičně Tim Duncan, ani jeho 23 bodů ale mužstvo nespasilo.

Na vítěze Západní konference už čeká šampión Východu New Jersey. Finálová série NBA začne 4. června.

Reklama

Související témata: