Hlavní obsah

Statistika: Nejvíc metrů naběhali Klokani, hráčům vévodil Dvořák

Praha

Fotbalová ePojisteni.cz liga se pomocí podrobných fitness dat zaměřuje na nějběhavější tým i hráče. V úvodním jarním kole byl nejpilnějším maratóncem ze všech liberecký Tomáš Souček. Také v 18. kole přesáhl hranici 12 tisíc metrů, jenže tentokrát mu jeho výkon stačil jen na druhou příčku běžeckých tabulek. Ještě více metrů než on totiž v 18. kole urazil jihlavský Pavel Dvořák.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Jan Mudra z Hradce a Pavel Dvořák z Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Osmadvacetiletý útočník předvedl svůj nejlepší výkon v sezóně, navíc ve veledůležitém záchranářském souboji s Hradcem Králové, kde fotbalové vyrostl.

Dvořák v utkání jednou skóroval a celkem naběhal parádních 12 169 metrů, čímž předčil všechny ostatní. Zásadním způsobem se tak podílel na tom, že Vysočina porazila Hradec 3:1 a po 182 dnech se dostala z pásma sestupu.

Mezi sprintery pak zazářil další hráč Vysočiny, Yuni Urdinov. Makedonský zadák ve sprintu urazil rovných 587 metrů a suverénním způsobem tak předčil zbytek ligy. Pro srovnání, druhý Jakub Podaný (Dukla) sprintoval "jen" 356 metrů...

Co se týče týmů, tak nejvíc metrů ze všech naběhali hráči Bohemians (118 054m). Ke vstřelení gólu jim to při bezbrankové remíze se Slováckem ovšem nepomohlo.

Reklama