Hlavní obsah

Trenér Hapal podle očekávání v Ostravě skončil

OSTRAVA

Trenér Pavel Hapal nebude pokračovat u fotbalistů Baníku Ostrava. Vedení klubu v úterý oficiálně potvrdilo, že s šestatřicetiletým koučem neprodlouží smlouvu. Předseda představenstva Jakub Kahoun ČTK řekl, že o Hapalově nástupci se stále jedná, ale podle zákulisních informací by se jím měl stát bývalý jihlavský trenér Karel Večeřa.

Foto: archiv

Pavel Hapal

Článek

Bývalý fotbalový reprezentant Hapal na své třetí prvoligové misi vydržel necelou sezónu. Baník ho angažoval po čtvrtém kole místo Jozefa Jarabinského, ale mladý ambiciozní trenér nesplnil klubové cíle a nedostal mužstvo do pohárové Evropy. I když tým z Bazalů nakonec obsadil šesté místo, vedení klubu uplynulou sezónu analyzovalo se smíšenými pocity.

"Jednu dobu jsme na jaře byli těsně nad hranicí sestupu, ale závěr jara nám zase vyšel a potřetí za sebou jsme se dostali do finále Poháru ČMFS. Pavel Hapal tady v každém případě odvedl dobrou a poctivou práci, ale momentálně jsme se rozhodli, že se každý vydáme svou cestou," řekl Kahoun.

Na Hapalovo místo je v podstatě jediný aspirant. Přestože představitelé ostravského klubu dohodu s Večeřou popírají, podle zákulisních informací bude koncem května oficiálně uveden do funkce. "Pravda je, že je žhavým kandidátem, ale nic není podepsáno. Čas nás netlačí, takže obsazení trenérského postu budeme ještě pečlivě zvažovat," uvedl Kahoun.

Výhodou bude stabilizovaný kádr

Letní přípravu může v polovině června s Večeřou jako asistent zahájit Viliam Hýravý. Bývalý dlouholetý ostravský fotbalista a idol místních fanoušků působí jako spolupracovník Františka Komňackého v Ružomberoku a zároveň i asistent u slovenské reprezentační dvacítky. V jeho případě však dohoda s Baníkem není ještě tak daleko a ve hře je i další kandidát.

Dvojice nových ostravských trenérů má výhodu, že v létě bude pracovat se stabilizovaným kádrem. V kabině dojde k minimálním změnám. Kromě toho, že se po hostování v Kladně do mužstva začlení pravý obránce Tomáš Marek, se ze stejného města vrátí i stoper Aleš Neuwirth a z Blšan přicházejí zpět gólman Antonín Buček s útočníkem Robertem Zeherem.

Na odchodu není žádný z hráčů základní sestavy. Působiště možná změní jen Michal Lesák, o kterého je údajně zájem v Příbrami, a nabídku z ciziny má podle kuloárních informací také gólman Michal Daněk.

Změny se zato výrazněji mají dotknout i sportovního úseku. Kahoun připustil, že vedení není zcela spokojeno s tuzemským a i mezinárodním skautingem. "Víme, že v této oblasti máme rezervy a během přestávky musíme nutně zapracovat na zlepšení. Chceme do klubu přivést zkušeného odborníka," dodal Kahoun.

Reklama

Související témata: