Hlavní obsah

Karviná - Zlín 1:0Zlín prohrál v Karviné a už pět kol čeká na gól i vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Kalabiška 1 : 0
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Karviné udrželi jarní neporazitelnost a dnešním vítězstvím 1:0 nad Zlínem se jako nováček blíží k třicetibodové hranici. Střelcem vítězné trefy byl Jan Kalabiška, který v 52. minutě oslavil debut v karvinském dresu. Zlín naopak už 450 minut neskóroval a popáté v řadě tak ani nemohl vyhrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Jozef Weber v akci.

Článek

Zlín bez dvou vykartovaných hráčů základu Hnaníčka a Matejova ani v Karviné neukončil své střelecké trápení. Proti aktivně hrajícímu soupeři se v úvodu musel spíše soustředit na defenzívu, jenže domácí několik slibně vyhlížejících akcí, vedených převážně přes Wágnera s Kalabiškou, nedotáhli.

Až v 33. minutě domácí hrotový útočník zacílil po ideálním centru Budinského brankový prostor, ale Wágnerovu hlavičku gólových parametrů před brankovou čárou akrobaticky vykopnul obránce Pazdera.

Karviná se prosadila až v nástupu do druhé půle. Moravec v 52. minutě prostrčil míč do uličky Janečkovi a jeho přízemní centr poslal z malého vápna do sítě Kalabiška.

Autor rozhodující trefy už na trávníku dlouho nevydržel, po srážce se Živuličem oba hráči museli z trávníku otřeseni a s krvavými zraněními. Hostující kouč Páník na poslední půlhodinu vyztužil ofenzívu i Beaugelem a hosté stupňovali tlak tak dlouho, až v závěrečné desetiminutovce přišpendlili soupeře před Laštůvkovu bránu. Jenže karvinský gólman s naprostou jistotou řešil střely, centry i závary.

Jedinou stoprocentní šanci si hosté vytvořili až v nastavení. Beaugelovu střelu za překonaným Laštůvkou však odklidil Šisler a Zlínští navzdory velké územní převaze v závěru popáté za sebou odešli z hřiště bez výhry. Karviná naopak už pět zápasů neprohrála.

MFK Karviná - Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 52. Kalabiška. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Kříž. ŽK: Wágner - Štípek, Janíček, Diop. Diváci: 3567.
Karviná: Laštůvka - Moravec, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Budinský (90. Jovanovič), Panák (82. Duda), Kalabiška (65. Puchel) - Wágner. Trenér: Weber.
Zlín: Dostál - Pazdera (65. Kopečný), Gajič, Jugas, Hubáček - Traoré, Živulič - Vukadinovič, Janíček (60. Beaugel), Štípek (46. Holík) - Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: