Hlavní obsah

Spekulace o Vrbovi neměly na naši práci vliv, ujišťuje Požár

Praha

Ani výhra nad Duklou rozbouřenou atmosféru na Letné neuklidnila. Byla těsná a šťastná, tým se dál trápí. Fotbalová Sparta tak nemůže být spokojená. Realizační tým navíc musel zaznamenat spekulace o jednání s Pavlem Vrbou. „Neměla na nás vliv,“ ujišťuje hlavní trenér Tomáš Požár.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Tomáš Požár během utkání s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Dva jarní domácí zápasy jako přes kopírák. Bohemians i Duklu jste porazili 1:0 a až do konce trnuli, zda dotírající soupeř nevyrovná...

Máte pravdu, nemáme klid na míči, trápíme se v kombinaci. Po porážce v Jablonci jsme museli vyhrát, zvládnout derby bodově. To se podařilo, ale víme, že hra drhne. Chybí nám lehkost, není to úplně ono.

Majitel klubu Daniel Křetínský po Jablonci oslovil trenéra Pavla Vrbu. Co vy na to?

Nemyslím si, že by články v mediích a spekulace o jednání s ním měly dopad na mužstvo nebo na práci našeho realizačního týmu.

Ale přece jen - nepřekvapilo vás, že vedení již po dvou jarních kolech začalo jednat s Vrbou?

Nebudu komentovat jakékoliv jednání vedení s kýmkoliv.

Máte představu, jak z mizérie ven?

Musíme se stabilizovat, ustálit sestavu. V Jablonci nedohrál Costa, na tréninku se pak zranil Juliš a Michal Kadlec s Váchou dostali virózu, takže nám během týdne zase vypadli čtyři hráči. Potřebujeme už konečně nastupovat v optimální sestavě. Nejen co do jmen, ale také typologie.

S jakým týmem tedy nejspíš vyrazíte k příštímu zápasu do Mladé Boleslavi?

Je těžké u nás s něčím pracovat... Věřím, že Michal Kadlec a Vácha budou fit. Je velké plus, že proti Dukle zvládl část utkání Mareček. On pro nás byl velkou ztrátou. Navíc Šural a Václav Kadlec zvládli celý zápas - věřím, že v příštím kole budeme zase o kus dál.

Reklama

Související témata: