Hlavní obsah

Liberečtí fotbalisté popřeli, že je někdo měl ovlivnit

PRAHA/LIBEREC

Liberečtí fotbalisté Tomáš Zápotočný a Martin Abrahám popřeli, že měli být před utkáním 30. kola první ligy s Mladou Boleslaví někým kontaktováni ve smyslu, aby úmyslně důležitý zápas vypustili. Po duelu, který Mladá Boleslav vyhrála 3:2 a získala tak druhé místo zaručující účast ve druhém předkole Ligy mistrů, sice oba hráči naznačili, že se je někdo pokusil ovlivnit, ale nyní vše ve svém prohlášení dementovali.

Foto: čtk

Mladá Boleslav v Liberci vyhrála a skončila druhá v lize.

Článek

Jejich výroky v médiích prý byly prezentovány zkresleně a zneužity. "V souvislosti s výše uvedeným utkáním jsme nebyli nikým kontaktováni ve smyslu nepoctivého sportovního soutěžení. Omlouváme se všem, kterých se naše neuvážené výroky, navíc vytržené z kontextu, dotkly," uvedli oba hráči v prohlášení, které má ČTK k dispozici.

Nic to však nemění na skutečnosti, že se případem bude 1. června zabývat disciplinární komise ČMFS. "Komise už zahájila disciplinární šetření, musí případ samozřejmě uzavřít, žádné prohlášení na to nemá vliv. Oba hráči dostali předvolání, jsou povinni se dostavit a všechny souvislosti vysvětlit," řekl ČTK předseda komise Alexander Károlyi.

Abrahám výroky popřel

Komise navíc už v úterý odeslala žádost krajskému státnímu zástupci do Ústí nad Labem, který má do měsíce celou kauzu také prošetřit a vzápětí pak disciplinárku informovat o výsledku šetření.

Zápas Liberce s Mladou Boleslaví odstartoval řadu spekulací. Ihned po jeho skončení liberecký kapitán Zápotočný řekl, že jeho spoluhráče Abraháma měl před utkáním telefonicky kontaktovat neznámý muž s nabídkou duel ovlivnit. "Martin (Abrahám) v kabině nadhodil, že mu někdo z Boleslavi volal s tím, že když zápas vypustíme, nebudeme litovat. Martin je okamžitě odmítl," citoval deník Sport Zápotočného, který nyní vše popřel.

Po vypuknutí kauzy se vedení mladoboleslavského klubu důrazně ohradilo s tím, že spekulace poškozují jeho práci, a zvažovalo také možnost, že by se proti nařčením bránilo soudní cestou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice