Hlavní obsah

Sparta dostala pokutu 60 tisíc za výtržnosti fanoušků v Jablonci

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu Praha pokutou 60 tisíc korun za nevhodné chování fanoušků v ligovém utkání v Jablonci. Letenští pykají za to, že jejich příznivci vhazovali předměty na trávník, používali pyrotechniku, poškodili zařízení stadiónu a opakovaně hučeli na hráče svého týmu Tiémoka Konatého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiémoko Konaté ze Sparty Praha.

Článek

Domácí Jablonec dostal o deset tisíc korun nižší pokutu. Severočeský klub porušil povinnosti pořádajícího klubu tím, že nezabránil pronesení pyrotechniky do sektoru hostujících fanoušků. Domácí příznivci se navíc provinili tím, že stejně jako sparťané hučeli na reprezentanta Pobřeží slonoviny Konatého.

Disciplinárka také zahájila řízení se Slavií Praha kvůli tomu, že její fanoušci vhazovali ve šlágru proti Plzni předměty na trávník a zasáhli jednoho z hostujících hráčů Lukáše Hejdu. Komise bude řešit nevhodné chování fanoušků i s Karvinou a Brnem.

Disciplinárka rovněž zahájila řízení s dvěma fanoušky, kteří jsou členy fotbalové asociace. Radek Ďuriš použil při zápase Teplic s Jihlavou zakázanou pyrotechniku a Jan Klečka se dopustil výtržností při šlágru Slavie s Plzní.

Radim Řezník z Plzně má zastavenou činnost na jedno utkání za vyloučení na Slavii. Stejný trest za čtyři žluté karty čeká v lize sparťana Davida Lafatu, plzeňského Tomáše Hořavu, libereckého Egona Vůcha, jihlavského Janiho Urdinova a Daniela Tetoura z Dukly a v druhé lize českobudějovického Richarda Kaloda, Jiřího Krystana ze Žižkova, prostějovského Josefa Pančocháře, sokolovského Ondřeje Ševčíka a Daniela Kováře z Pardubic.

Reklama