Hlavní obsah

Rázný Řepka o Radovi a Spartě: Nepřijatelné! Zoufalost, smrdí to od hlavy

Robert NeumannSport.cz

Angažování trenéra Petra Rady letenští fanoušci příliš nevítají. Na diskusních fórech se ke kroku sparťanského managementu vyjadřují vesměs negativně. Ve stejném duchu komentuje změnu na lavičce i klubová ikona, někdejší stoper Tomáš Řepka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Řepka během rozlučkového utkání Jaromíra Blažka na Letné.

Článek

„Pro mě je to obrovské překvapení. Petr Rada nemá svým způsobem co zkazit, může z toho jen vytěžit. Možná proto ho brali," řekl Právu Řepka. „Osobně si ale nemyslím, že je Rada trenérem pro Spartu. Spíš je to zoufalý krok v zoufalé situaci, ve které klub momentálně je. Pro mě je tenhle tah nepřijatelný," prohlásil 43letý muž, který v dresu Sparty získal čtyři mistrovské tituly.

Měl za to, že tým převezme nedávný reprezentační kouč Pavel Vrba, kterého favorizovaly sázkové kanceláře. „Na toho bych slyšel," tvrdí Řepka, jenž by na letenské lavičce viděl rád třeba i nynějšího asistenta Zdeňka Svobodu. „Je to kvalitní kluk, byl výborným hráčem, který fotbalu rozumí. Nevím, proč mu nedají šanci. Anebo proč nedají příležitost vysloužilým legendám, které na Letné kopaly. Sparta je přece velký klub, musí tam být osobnost," má jasno Řepka.

Jedním dechem ovšem dodává, že otázka trenéra není na Letné prioritní. „Ve Spartě je prostě něco špatně. Dlouhodobě. Bylo to tam už za mě. Ryba, jak se říká, smrdí od hlavy," podotkl bývalý reprezentant.

Během působení ve Spartě zažil několik krizí, z každé se mužstvo dokázalo otřepat. Podobný scénář předpovídá i pro tu nynější. „Jak krize přijde, tak odejde. Musíte ale na hřišti makat, hodně trénovat. Nesmíte se v tom dlouho nimrat, řešit rozpory. Prostě jít dál, ono to zase přijde."

Radovo angažmá ve vášnivé diskuzi
Moje srdce právě puklo žalem nad logikou našeho vedení
Pavel Barta
Užívejte si ho na Spartě ve zdraví a dlouhá léta
Jirka Krčmář
Prý cirkus Eden...
Radim Beneš
Už se těším na sestavu 5–5–0
Dan Vlčák Slavík
Z příspěvků fanoušků Sparty a dalších klubů na webu sport.cz

Reklama

Související témata: